Pølser & andre tanker…

Dette blir en spennende vår. Det skjer virkelig mye forskjellig i livet mitt om dagen, og jeg vet ikke helt hva som lander og hvor det eventuelt lander. Som den observante følger har fått med seg så har Fruen og jeg skilt lag. Vi er nå naboer, sammarbeidspartnere og venner – det skal gå fint kjenner jeg. Det som allerede har blitt tydelig er at en av hovedgrunnene til min koking, nemlig selskap, er mindre stabilt enn de foregående 15 årene. Jeg har alltid tenkt at single og enslige har vært heldige – de kan jo alltid spise det de selv har lyst til – uten å ta hensyn til andres ganer og lyster. At en ellers rimelig reflektert kar som meg selv (i all ydmykhet) har tenkt noe så enkelt og endimensjonalt er bare å beklage. Jeg har tatt selskapet for gitt, og tenkt at det kun dreier seg om mat og smak. Så feil tak man altså.

Denne våren blir virkelig en prøvestein på om jeg har viljestyrke til å stable på beina et bra kosthold for meg selv. Heldigvis så har jeg Museflettene boende hos meg 50 prosent av tiden, og det krever at jeg koker mat som er næringsrik og variert, halvparten av tiden – det hjelper. Den andre halvparten håper jeg skal fylles av utforsking av nye og spennende matsaker. 
F.d. Fruen har aldri prioritert tid på kjøkkenet. Det betyr i praksis at jeg har gleden av å koke litt for henne og Musefettene i ukedagene når vi har «fellesmiddager» – det er fint. Så får vi se om Lars leverer når han er alene. Per nå har det blitt i overkant mye pølser…
Jeg vil uansett melde fra hvordan jeg lykkes/mislykkes her på bloggen. Jeg har jo tross alt valgt denne «von Trierske» tilnærmingen på «Lars spiser, drikker & synser»
Men når jeg spiser pølser, så spiser jeg om ikke annet veldig GODE pølser. Sender en takk til Grøstad for at smaken er et eventyr selv om man tyr til ferdigprodusert farsemat i svake øyeblikk. TIPS – Grøstad/Frilandsgris lager fantastiske pølser, men de selger også bacon, kjøtt, pålegg +++. Trykk på linken og sjekk det ut. Her kan du for eksempel bestille neste juls ribbe?!!
Nå registrerer jeg at Helsemyndighetene ikke er jublende glade for kjøtt-konsumet i Norge. Jeg beklager at jeg drar opp snittet her, men…slik er det altså!

10 tanker om “Pølser & andre tanker…

  1. Jeg ser to scenarioer… som en som selv har drevet med "mat til en" i 3 år nå (rett før jeg konverterer fra singel til enslig) så kjenner jeg til vanskene.Du kommer enten til gi opp og etterhvert bare lage skikkelig mat til deg selv en gang i blandt, i perioder osv. og så lage digre "ta igjen for underskuddet"-middager når barna er der, eller en klarer å lokke venner på besøk. Det vil etterhvert vise seg for deg også at voksne venner har egne familier/kjærester/fruer de gjerne vil spise med.Det jeg håper både for din del og for alle dine leseres del (meg innebefattet) er at du tar på deg prosjektet "mat til en" og hopper i det med begge beina. Da forutser jeg hele menyer med oppskrifter til god mat til en person. Altså uten restemat til 3 slik at en blir spisende på det samme i flere dager. Kan jeg formulere dette noe klarere som en utfordring? ;)Hvis du eier litt konkurranseinstinkt her så kanskje….

  2. Siven her har jo en glimrende ide. Vi har jo veldig mange enmannshusholdninger i landet vårt, så her bør det være et stort potensial.

  3. Kom gjerne med retter for en 😉 (flere som har gått over til enmannshusholdning i det siste ;)Når det gjelder helsemyndighetene, så har jeg aldri brydd meg spesielt mye om hva dem har sagt, ihvertfall når det gjelder mat. Har heller god tro på variert kosthold og det å bevege kroppen i ny og ned.

  4. Henger meg på dere to første etter som jeg er i samme situasjon.Løsning Lars er jeg gjerne med på å finne, gi et signal og jeg er der på tre minutter.Lykke til.

  5. Må jo først si at det var trist å høre at dere har splittet lag. Håper hvertfall at det var til det beste.Jeg håper ikke det tar helt knekken på matinspirasjonen, jeg vil anbefale at du tenker at du ikke skal lage mat til deg selv, men mat til deg OG bloggen. :-)Lykke til hvertfall.

  6. Takker for hyggelige komentarer, og gode tips! Jeg vet ikke om jeg kommer til å ende opp med èn-manns-mat-blogg`, men jeg kommer til å blogge mer om hvordan få Museflettene til å spise sunt, og så vil jeg ha flere gjester ;)))

  7. Ting er veldig nytt enda, med tiden finner du din matbalanse. Jeg var veldig matlat den første tiden jeg var alene, ble mange omeletter… Men nå blir jeg stadig bedre og finner mye inspirasjon fra matblogger. Du har blant annet fått meg til å nyte foie gras og et glass god vin en helt vanlig hverdag. Takk for det:) Tips: når du lager skikkelig middag kun til deg så lag dobbel porsjon, kvalitetsrester er undervurdert. Lykke til!Hilsen MB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *