Smilende egg i sola

Det er mandag og jeg har en rolig dag i heimen før Museflettene kommer fra skole og barnehage.  Takket være en sliten nyre må jeg holde kroppen i ro litt til, og da får man jo prøve å kose seg samtidig.

Det er den perfekte vinterdag i Skien. Sola henger lavt – og ja det blottlegger et støvlag på alt i huset, men det er så herlig uansett. Lyset fyller kjøkkenet her jeg sitter med mine 2 kokte egg.
Jeg er ingen frokostmann, men siden det er nytt år og jeg fremdeles husker nyttårsforsettene lager jeg meg frokost. Tanken på å spise tidlig er ikke veldig fristende så derfor må jeg lage noe med ingredienser jeg elsker. Og jeg ELSKER trøfler – sorte, hvite, i olje, skavet, i potetstappe, på pastaen, i sauser, omeletter…osv
Trøffelens beste venn er EGG. 
I dag kokte jeg to egg, og de burde ha vært smilende. Jeg pratet i telefonen, glemte meg og fikk to nesten smilende egg. Så kakket jeg av toppen, drysset på litt maldonsalt og helte over noen dråper hvit trøffelolje.
Spis egget sammen med et stykke ferskt brød og du har garantert spist bedre frokost enn kongen – med mindre han også tok trøffelolje på sine egg i dag…
Det er umulig å si hva det smaker, og tro meg de lærde har diskutert hva trøffel smaker i alle år. Etter en konferanse i Piemonte for noen år siden ble et lag av super-chefer enige om at trøffel først og fremst har en AROMA. En aroma som løfter smakene i de andre råvarene til uanstendige høyder.
Trøffel er latterlig dyrt, men en trøffelolje har de fleste råd til å ha på kjøkkenbenken. Det koster rundt 60 kroner og har lang holdbarhetstid – løp og kjøp!
Vet du ikke hva trøffel er så sjekk ut denne linken eller denne 😉
Hvorfor ikke løfte hverdagsfrokosten selv? Ikke bare les dette – gjør det! Ha en fin vinteruke – L

Har du ideer, tips, ris eller ros – skriv en kommentar. Det er alltid hyggelig!

6 tanker om “Smilende egg i sola

  1. Hei igjen Lars siden du igjen har laget en fin blogg med fine bilder med temaet egg, og med lit inføring i trøfler (olje) og med et poeng hva smaker trøfler ikke lett og si, men det smaker vel trøfler.Kommer jeg til og tenke på det egget og den høna, hva kom først Lars? Beste matlisen og ønske om god bedring fra kokken..

  2. Jeg er også en person som elsker trøfler i alle former og fasonger. Trøffelolje er fast innslag i mange matretter, blant annet i potetmos. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra noen dager på den fabelaktige messen Grüne Woche i Berlin, og der var det virkelig trøfler i alle former. Naturelle, som trøffelsmør, trøffelolje osv osv. Smaksprøver var det selvsagt så det har blitt en del nye trøffelprodukter her. Jeg anbefaler denne matmessen for alle matinteresserte, i 2012 er den fra 20.-29. januar tror jeg.

  3. Hei! Fin blogg og gode ideer! Har fått en flaske trøffelolje sendt fra en bloggevenn i New York, men har ikke helt funnet ut hva jeg skal bruke den til. (han sa også bruk den på alt mulig og kjenn forskjellen!)kanskje det blir på neste egg!

  4. @ Kokken – det er klart det var høna som kom først ;))@ Torill – så bra tips! Kanskje en blogger-tur i 2012?!! Hørtes eventyrlig ut uansett…@ Anette – takk for ros 😉 Bruk trøffeloljen i potetstappe, på eggemat (omeletter, suffle, kokt egg o.l), på enkle pastareter uten tomat osv…et eventyr God aften videre!!

  5. Oppdaget bloggen din helt tilfeldig. Og denne beskrivelsen av egg gir meg veldig lyst på egg til frokost ja. Trøffelolje har jeg aldri smakt men skal ile til butikken for å finne det og smake. Tusen takk for inspirasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *