Suppe i all hast

Det er mandag. Barnehagen har planleggingsdag. Fruen og jeg har delt dagen i to. En del jobb og en del hjemme med minste Museflette. Det er ingen vanlig mandag. Det er mandagen før onsdagen hvor Mannen ryker ut på 32 (!) julekonserter med Oslo Gospel Choir. Det er ikke litt å få i orden i dag, der er mengder.

Huset må gjøres klart til at Fruen kan lage jul mens jeg er borte. Jeg må bære inn ved så museflettene og Fruen ikke fryser fast mens jeg varmer sjeler med «deilig er jorden». Dressene må hentes på renseriet. Skjorter må strykes før de presse ned i koffert. Må til byen og kjøpe sokker og sko. Gaver til julekalenderen må i hus…osv.
Dette er ikke dagen for lang tid ved komfyren. Derfor blir det en suppe i all hast.
Jeg har tidligere sagt at jeg ikke er jålete, og det er jo rein løgn i de flesete tilfeller. Men noen ganger søker jeg til suppeposene i skuffen. Sannheten er at det slett ikke er så ille om du «pimper» dem litt. Jeg rotet frem en suppepose, der sto det kantarell. 
Fint jeg har div rester i kjøla. Så sammen med posen, en pakke røkt bacon, champignon, en sitron og noen ss creme fraish trikset jeg sammen denne kjappe middagen for husstanden. 
Jeg tror ikke det betyr så mye for smaken, men har du ei «hjertegryte» så kan jeg garantere at opplevelsen  blir fin. Museflettene mener i hverfall at «Kjærlighetssuppe» er best i verden!
Følg instuksjonene på suppeposen med to unntak. 
1) bytt ut litt av melken med chreme fraish.
2) smak til med noen dråper sitron mot slutten + salt og pepper, selvfølgelig 😉
Mens suppa koker steker du champignon og bacon i ei panne med smør. Har du i et hvitløksfedd og litt friske urter skader det ikke. Særlig timian passer til soppen synes jeg. Salt og pepre.
Legg opp sopp/bacon i varme tallerkener og øs suppen rundt. 
Hos oss er det low-carb som gjelder (ref. «Min Kamp») så jeg unnlot godt brød med smør, men er du tynn eller lad for den kroppen du sitter i så forsyn deg med brød!
Er du stresset og tenker at det ikke er mulig å spise noe godt, da tar du feil! Dette tok 8 minutter å lage… Ha en finfin mandag!

2 tanker om “Suppe i all hast

  1. Hei,Vi liker veldig godt din blogg hvor du med stor iver og interesse skriver om mat og kokkerier. I denne forbindelse vil vi sette stor pris på om du kunne tenke deg å stå på vår blogger outreach liste om dette og tilsvarende tema. For tiden holder vi blant annet på med en konkurranse hvor man kan vinne en Quooker – den kokende vannkranen (se http://www.quooker.no for mer info om produktet). Hvis du kunne tenke deg å stå på denne listen, vennligst kontakt Erik Sørflaten på erik.sorflaten@no.mslworldwide.comPå forhånd takk.Med vennlig hilsenErik Sørflaten MSL Oslo

  2. Hei Erik!Så fint at du liker bloggen. Det passer perfekt, for jeg liker skryt ;)Jeg har sett denne krana – en slik hadde vært supert på mitt kjøkken, selv om jeg er litt engstelig for å kutte flere hull i steinplata mi…Sender deg en mail.Mvh Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *