Foie gras må man ha!

Det er mandag, og da jeg hørte en medarbeider mente at det i dag var tid fpr «strieskjorte & havrelefse» kjente jeg at trassen kom som kastet på meg. Det er greit det er mandag, men hvorfor skal det bety kjipe matopplevelser? Etter en helg med mye mat & drikke innser jeg at det kan være lurt å holde matinntaket noe nede, men kjedelig mat gidder jeg ikke i dag,
Løsningen for oss ble derfor en liten smak av luksus og dyreplageri som kvelds-snacks. Foie gras på melbatoast med marmelade og en flaske dessertvin – Muscat de Beaumes de Venice.
Her snakker vi seriøs søt vin. 15% alkohol. Den skjærer gjennom fettet i andeleveren som en varm kniv.
I det hele tatt er dette en meget fet og søt kveldsrett – og jeg elsker det! Fruen derimot elsket vinen og en munnfull av maten. Hun mente at dette var i overkant på tom mage – er det mulig?!

Denne marmeladen hadde jeg i kjøla – og den er i utgangspunktet tenkt til Manchego, men den gav en fin sødme til foie gras`n

Melbatoast er perfekt følge til denne luksusutgaven av leverpostei – toasten smaker like og har perfekt crunchyness mot den fløyelsmyke og smakfulle foie gras`n.

Det eneste du trenger er en boksåpner og en smørekniv, og himmelen gjester din gane.

Den lille boksen er nok som en liten apetittvekker for fire – eller som et «fullgodt»måltid for en. Advarsel – det kan bli i overkant kvalmende for en. Boksen koster en 50-lapp, og er en rimelig vei til luksus i hverdagen. 

4 tanker om “Foie gras må man ha!

  1. Jeg elsker gåselever og hamstrer når jeg er i Budapest. Kjøper også på flyplasser. Men de koster i alle fall ikke en 50-lapp, men mye mer. Andelever er muligens billigere. Helt herlig i alle fall, enten som en liten munnfull eller i litt større mengde.

  2. Du kjører full "Pakke" ser jeg! Godt jeg ikke er sulten når jeg "besøker" deg. Fortsett Lars, dette er mat for Chanels kritiske gourme-gane :-)) Me like. Klem C.C

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *