bensin-pasta

Slapp helt av! Dette er ingen ny og artig ide for å øke forbrenningen fra Fruen. Bensin-pasta er enkelt og greit en pastarett laget av det jeg fikk tak i på nærmeste bensinstasjon en søndagskveld i oktober.

Dette har nemlig vært en helg uten om det vanlige. Fruen har vært utenlands med jobben, Museflette 1 har debutert som deltager på speiderleir, mens Museflette 2 og far selv har hatt hjemme alene-helg. 
Når man er 5 år er det «UJETTFEDIG» at alle andre drar ut på eventyr, mens en selv må være hjemme med pappa. I et fortvilet forsøk på å bygge bro over denne grusomme forskjellsbehandlingen gav jeg fra meg et trumfkort fredag ettermiddag – Museflette 2 skulle få lov til å bestemme hva vi skulle spise i helgen – ALT vi skulle spise. Dette trumfkortet gir jeg ALDRI fra meg igjen. Helgens næringsinntak har vært direkte helsefarlig. Jeg nevner kjapt; Nissegrøt, ostepop, McDonalds, sjokolade, pannekaker, sure padder, pølse & brød, osv…

Museflette 1 kom hjem fra speiderleir – glad, stolt og sliten. Gjennsynsgleden mellom museflettene var rørende. Etter en grundig vask i badekaret kollapset de begge tidlig.

 NÅ, tenkte jeg. Nå skal jeg la sukkersjokket hvile og faste frem til lunch i morgen, men den gang ei. Jeg hadde ikke før satt rompa ned på sofaen før Fruen deiset inn døra med Tax-Free posene sine. Hun var i nesten samme form som speider-fletta – glad, stolt, sliten og SULTEN. «Hva skal vi spise?» sa hun kjekt. «Ingenting» svarte jeg kjapt. «Kutt ut, jeg MÅ ha comfort-food!» kom det kontant. «Kjøleskapet er tomt» parrerte jeg. «Benser`n!» sa Fruen…
Jeg gav etter, satt meg i bilen og dro til nærmeste bemannede bensinpumpe, kjøpte det som var igjen av råvarer sent en søndag, og dette var det som kom på bordet – BENSIN-PASTA…

Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det:
Kok lettsaltet vann til penne. Kok pastaen til den er al dente.
Finhakk 1 rødløk og 3 hvirløksfedd. Ha det i en gryte med 1 ss god olivenolje, 1 ts tabasco, 1 ts sukker og sauter løken til den er myk. Ha i 1 ts tøket oregano, 1 ts tørket basilikum og en boks med hermetiske tomater. Kok opp og la det småkoke i 5-6 minutter. Ha i 2 dl fløte og smak til med salt og pepper.

Stek så mye bacon du får tak i på benser`n, jeg fikk tak i 300 gram – noe som er latterlig mye for 2 posjoner, men Fruen virket desperat. Stek baconet sprøt. Ha i en finsnittet søt-paprika sammen med paprikaen.

Bland penne`n sammen med sausen. Rør godt – du vil at sausen skal komme inn i pasta-rørene. Ha i en raus neve med parmesan og finhakket bladpersille (de 2 siste ingrediensene hadde jeg i kjøleskapet – juksa litt)
Legg pasta`n opp på varme tallerkener, ha over bacon/paprika og strø på mer parmesan og bladpersille – SPIS

Til dette drakk Fruen Cola, mens jeg drakk et glass Dolcetto….
Ha en strålende uke folkens!

5 tanker om “bensin-pasta

  1. Fantastisk kjekt og morsomt innlegg…min bedre halvdel tryller også frem de utroligste retter utav ingenting.Skulle ønske jeg hadde den evnen.Ønsker hele familien en flott næringsrik uke.

  2. Åh, jeg digger disse nevene dine med parmesan i pastarettene du presenterer! har alltig likt pasta, men du bringer jo dette til et heeelt nytt nivå… Tror dessuten at vi skal hyre inn deg til neste oppfylling av vinskapet Gemalen kjøpte for litt siden – det viste seg at hun som bisto oss på polet ikke hadde så peil, ok?Hilsen Christina Presthagen

  3. Hei Damer! Ja, for det er mye damer her. Akkurat som om jeg klager på slikt ;-)Fru T – takk, og god uke til deg!Maria – det var godt!Anne – så gøy at du bruker bloggen Anne, og ikke minst – at maten smaker!Christina – det er noe med NEVER. Det er så mye bedre en Spiseskje ;-)Vinskap er til for å tømmes, ikke fylles, haha. Spør gjerne om råd. Jeg kan noe og menere mye!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *