Mandagssuppe

Hverdagen er her. Drømmen om champagne-lunsjer er som dugg for solen. Frihetsølelsen forsvinner proposjonalt med at virkeligheten innhenter meg. Jeg har gjort unna 4 møter på sykehuset, hjemme venter elktriker og tapetserer, Fruen jobber lang dag og Museflettene skal debutere på Nan-Budo (en asiatisk kampsport som skal sikre at skumle menn som lokker småjenter med smågodt blir lagt i bakken av museflettene selv) – det er mandag og vi skriver 27. september.

Etter at tapetsereren hadde konstatert at jeg manglet 4 ruller tapet – som Fruen hadde fått shipet fra USA, og lektrikeren hadde lovet å komme tilbake en helt annen dag kjente jeg at hverdager kan være en prøvelse. Samtidig er det slik at det ikke nytter å stritte i mot – det er slik det er og trikset er å surfe med bølgene og ikke i mot.
Nå er det bare å få shipet mer tapet over dammen, satse på at elektrikeren dukker opp og at museflettene blir (om mulig) bedre på å håndtere fysiske angrep. Sweet everyday living!

Men hva spiser man på en dag som denne. Etter helgens vanvittige etegilde er det ikke lett å tilfredstille hungeren som mengder mat gir. Tatt «min kamp» i bbetraktning burde jeg nøye meg med en bolle suppe, men nå bærer det avsted til butikken så får du lese videre å se om det var fornuften eller magen som vant…

Jeg tapte og fornuften vant – pokker så kjedelig det er mulig å være! Jeg har endt opp med å kjøpe inn til suppe…men jeg akter å gjøre suppa god. Jeg har laget ertesuppe på bloggen før. Dagens suppe er en variasjon over temaet og virkelig verdt å prøve. Det kan jeg si etter å ha sleika suppebollen.

Dette brukte jeg og slik gjorde jeg det – dette var nok til rause porsjoner for Fruen & Mannen:

Jeg startet med å finkutte 2 hvitløksfedd og 1 liten rødløk. Ha løken og en liten neve finhakket timiam i en gryte på middels varme sammen med en raus ss med usaltet smør.

Løken skal sauteres til den er myk og gjennomsitig. Etter et par minutter hadde jeg i en klunk tørr hvitvin (ca. 1dl). Lot det koke inn til halvparten. Så helte jeg i en boks med Jacob`s kyllingkraft.

Her kan du godt bruke en vanlig buljong, men Jakob`s kraft er bedre. Poenget er at det skal være ca 3 dl «buljong/kraft». Så kokte det opp og putret videre uten lokk. Ha i en pose med frosne grønne erter. Etter 5 minutterstid hadde jeg i 2,5 dl mat-fløte. Nå er suppen klar for en runde med stavmikseren. Kjør det godt slik at suppen får en luftig og glatt konsistens. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Hold suppen varm, men ikke la den koke.

Garnityr is everything – og for at dette ikke skulle bli en dull middag kjøpte jeg inn 150 gram kantareller og 100 gram bacon.

Jeg smeltet baconet i en teflonpanne med 1 ss usaltet smør. Etter 3-4 minutter hadde jeg kantarellene i panna sammen med baconet. La det hele surre i panna på litt over middels varme i noen minutter.

Så er det tid for å få maten på bordet. Legg opp sopp & bacon i noen store dype tallerkener og øs suppen rundt garnityret. Pynt med noen stilker timian. SPIS!

På tross av hverdagslige sysler er det noe som skal feires litt forsiktig på Falkum i aften – «Lars spiser, drikker & synser» rundet 20 000 besøkende og 100 000 sidevisninger i dag – Hipp Hipp Hurra!

Har du tips, ris eller ros? Skriv en kommentar eller send meg en mail – det er alltid hyggelig!

3 tanker om “Mandagssuppe

  1. Hei!Jeg oppdaget bloggen din for en liten stund siden, og nå må jeg innom hver dag for å få middagstips og inspirasjon! Fortsett slik! 🙂

  2. Jeg elsker bloggen din og måten du skriver på:) Tusen takk for masse inspirasjon til gode middagstips. Chorizopastaen din er blitt en stor favoritt her i huset.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *