Pannestekt salmalaks, blomkålpuré, fiske- & kapers beurre blanc

Så var det prosjekt «min kamp» da. Jeg har rimlig lav bekjennelse på dette om dagen. Det er jo sjeldent gøy å snakke høyt om hvor elendig det går. Etter en helg med Oslo Gospel Choir, konsertopptak med NRK-fjernsyn og for trang dress er det på tide å igjen ta fatt på kampen. Jeg ser i almanakken at det er over 40 konserter igjen før jul. Det betyr at jeg har over 40 muligheter til å være bekvem eller utilpass foran tilsammen ca 60 000 mennesker i løpet av høsten – hmmm. På papiret (les; pc`n) ser dette ut som et enkelt valg – jeg vil være bekvem, men jeg kjenner sannheten, og den sier at «bekvem» = kjipe dager med lavt intak av kalorier.

Derfor starter jeg på med friskt mot. Det er mandag og mulighetene for god og sunn mat ligger foran meg som en gylden vei – har jeg bestemt meg for.

Fruen er som alltid klar for low-carbs i uken, så jeg har i hvertfall ei i hus som vil sørge for å minne meg på hva som bør være i gryta.

Jeg legger ved en link til Norges beste «blanda-kor», OGC`s Facebook-sider.
Her har jeg lagt ut noen bilder av mine sangervenner fra TV-opptakene i Nordstrand Kirke i helgen. OGC – Facebook

Men så det viktige – dette er hva jeg tøyt i meg i kampen mot kiloene;

Pannestekt salmalaks, blomkålpuré,  fiske- & Kapers beurre blanc

Denne oppskriften er til Fruen, Kona til Kommunalsjefen & Mannen – altså tre i tallet!

Start med blomkålpuréen. Del en blåmkål i små buketter, grovhakk to hvitløksfedd og ha det i en gryte. Hell på lettmelk til det dekker. Ha i en klype salt. Kok opp og la det stå og putre i ca 15 minutter.
Når blømkålen er mør siler du av det hele. Ha blomkålen og hvitløken tilbake i gryta og kjør det mos det med stavmikseren. Jeg liker at det er litt konsistens – derfor kjørte jeg den kort. Spe med litt av den kokte melken og smak til med salt & pepper – så var den klar. Hold den varm mens du fikser resten.

puréen skal være litt fast i konsistensen

Parallelt med dette lager du sausen. Sauter 2 finhakkede sjalottløk i en liten gryte. Ha i en klunk (nesten en dl) med Nolly Prat (Vermut) eller litt tørr hvitvin – har du ingen av delene kan du bruke litt hvitvinsedikk eller syrlig eplemost, La det koke inn til halvparten. Ha i en dl god fiskekraft – jeg hadde ingen tid eller energi til å koke min egen og kjøpte Jacob`s variant – funker finfint. Kok opp og la det koke i 5-6 minutter. Så pisker du inn terninger av usaltet smør – pisk & pisk, til du har kvittet deg med 50-60 gram smør. Nå skal ikke sausen koke mer, kun holdes varm. Ha 2 ss med kapers og en liten neve finhakket gressløk i sausen.

Så var det laksefileten. Jeg hadde et stykke «back loin» på 400 gram. Del fisken i passe serverings stykker og stek dem i smør/olje i en teflpnpanne, med skinnsiden (den siden skinnet har vært på) ned.

Start med høy varme for å få en sprø skorpe – dem varmen etter to minutter og stek til den er stekt halvt igjennom. Snu fisken og stek i 30 sekunder på andre siden. Dryss over maldonsalt og pepper.

Så legger du opp retten på varme tallerkener. Start med blomkålpuréen, legg så fisken (med stekeskorpen opp) på puréen og øs saus rundt – lett som en plett og så utrolig godt. Tro det eller ei, men til dette drakk vi vann…

Fruen elsket det, Kona til Kommunalsjefen likte det og jeg helte i meg resten av Beurre blanc`n før gryta gikk i kummen. Nå ler jeg igjen – det er så LETT å bli slank…

5 tanker om “Pannestekt salmalaks, blomkålpuré, fiske- & kapers beurre blanc

  1. Hoho.. og DU synes det er vanskelig å slanke deg. Prøv å spise godt (og sunt) på studentbudsjett du, det er til tider forferdelig kjedelig (tenk first price kylling og halvgode grønnsaker) 🙁 Gleder meg til å bli ferdig utdannet.

  2. Mmmm…så mye godt du lager.Jeg prøvde den chevresalaten med honning og den ble nydelig.Jeg skal forresten på OGC konsert i Zurich i nov. Gleder oss til den!

  3. Sofie – denne retten kostet under 200 kroner og tre voksne ble mette…det betyr at retten kostet 65 kr per kuvert. Dropper du en halvliter så er du i mål! Men jeg tar poenget ditt – det kan bli kostbart å slanke seg på salmalaks i lengden ;-)Tine – Så bra at salaten smakte 😉 Og velkommen på konsert! Kom og hils på etter konserten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *