Pannekaker

Hva er det unger & pannekaker? Det går nesten ikke en dag uten at Museflette 1 spør håpefullt om det er pannekaker til middag.

Museflette 1 – min eventyrlige hjelper på kjøkkenet

I dag er det ingen fritidsaktiviteter for museflettene etter skole og barnehage. Fruen er på den månedlige IKEA-turen – det er jo alltid noe vi bare MÅ ha. Selv skulle jeg ha gjort tusen ting, men når museflette 1 satt sine bl øyne i meg i dag og spurte like optimistisk som vanlig om pannekaker gav jeg etter. Egg, mel, melk, salt & smør – det er ikke akkurat «sunne-saker», men siden dronningen av Low-Carbs er på Slependen kliner jeg til med pannekaker på lille-lørdagen.

Jeg elsker nemlig pannekaker selv også. Eplene har ikke falt så langt fra stammen tydeligvis. Jeg spiser gjerne pannekaker til både frokost, middag & kvelds. Pannekaker er noe jeg fyser på ofte – særlig etter klokka 23 når resten av huset har lagt seg og jeg har «slanka» meg siden frokosten. Da kommer hungeren og pannekakene spises fortløpende etterhvert som de produseres. Faktisk så spiser jeg dem da hurtigere enn jeg produserer – noe som resulterer i at jeg har fått en forkjærlighet på bleke og for lite stekte pannekaker – er det mulig, tydeligvis…
Da jeg skulle skrible ned oppskriften ble jeg plutselig klar over at jeg slett ikke har noen oppskrift. Pannekakeoppskriften sitter mer i fingrende enn i hodet. Jeg har tross alt mekket pannekaker i over 30 år…ikke så rart oppskriften har gått over til å bli taus kunnskap.

Men jeg gjør ca slik:
Jeg starter alltid med å hente frem alle ingrediensene. Så setter jeg stekkepanna på gassen og setter flammen på maks. Tar 50-70 gram smør i panna og lar dette smelte.

Mens smøret smelter pisker jeg 5-6 egg i en bolle. Jeg bruker alltid ballongvispen min til dette. Foodprosessor er for pingler når man skal lage pannekaker – dessuten er denne fysiske aktiviteten en fin motvekt til alle kaloriene jeg ender opp med å dytte i meg.

Viktig å knekke egene før du pisker dem…

Når eggene er pisket har jeg i en klype salt, noen dl melk (noen vil jeg tippe er 4-5dl) – så pisker jeg dette sammen. Så kommer melet.

Litt og litt i bollen mens jeg pisker. Når røra er passe tykk stopper jeg å tilføre mel. Så har jeg i det smeltede smøret og pisker det inn i røra – ferdig!

Da er det stekingen. Full fres på gassen. litt smør og en øse med røre. Så fort røra har satt seg og stivnet snur jeg herligheten med stekespaden – med mindre museflettene er i rommet. Da må jeg nemlig flippe pannekakene rundt i lufta. Du vil ikke tro hvor mange poeng jeg har høstet på dette trikset når museflettene har venninner med seg hjem på pannekake-fest, som vi kaller det.

Museflettene får valget mellom «sykker eller syltetøy» – selv sniker jeg meg til både og…jeg er jo voksen og trenger mer søtt for at kroppen skal fungere godt. Det er iallefall det jeg forteller museflettene.

Det er billig, går fort og er ekstremt populært. Det er kanskje ikke så sunt, men vi tåler det en gang i mellom 😉

6 tanker om “Pannekaker

  1. Jeg lot meg også overraske over markedsføringen av Melange 🙂 Men jeg har lite erfaring med margarin, kanskje er det bedre enn sitt rykte? Pannekaker er iallefall en major savior her hjemme når to-åringen er turbo, middagen skal på bordet i løpet av minutter, jeg har null matplaner og et uinspirerende kjøleskap.

  2. Jeg er sponset av Melange Norge, derfor denne aggressive markedsføringen, heheNår jeg skriver smør mener jeg smør og ikke margarin – i dag rota jeg det til ;-)Takker for linken Liv – skal sjekke den ut.Takk for kommentarer og ha en fin kveld!

  3. Nesten litt scary, første gangen ever jeg er innom bloggen din og hva ser jeg? Du har gått på samme smellen som meg idag. Mine to små satt sine brune og brunblåe øyne i meg og vips hadde vi også pannekaker til middag. Jeg liker dem best med bacon jeg da…er det verre enn noe annet??

  4. Jeg kan sende et fint bilde av det deilige naturlige produktet som heter smør….. Fy, skrive smør og bilde av margarin. Kjemiklumpen. Altså: MARGARIN ER IKKE SMØR!Hilsen forfatteren av linken over. LizM PS: Marsj rett ut i hagen og grav ned pakken umiddelbart! Hehe, du rekker det akkurat mellom to bleke natt-pannekaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *