Kommunalsjefens fristelser

KUBBEN

Vi har flotte naboer. Kommunalsjefen, Kona & Kubben er i en særklasse. Dette er naboene som har reserve nøklene til huset vårt. Det er de vi kan låne «hva det måtte være, når det måtte være» av. Kona og jeg har hengt sammen siden vi var 12 år gamle. Fruen, kommunalsjefen, Museflettene & Kubben har kommet til en etter en. Det er deilige, upretensiøse folk – langt unna oss på mye og nære i det viktige, i latter og alvor.
Etter en stressa dag på jobb ringte Kona og ba oss over på «Kommunalsjefens Fristelser» etter middag. Museflettene var positive – de vet det vanker godsaker hos naboen – uansett ukedag. Fruen hadde guarden nede og glemte at slike besøk ofte ender i karbo-helvete. Selv var jeg klar for hva som helst på tallerkenen, latter og en hyggelig ettermiddag med fine folk.

Kommunalsjefen elsker mat og drikke. Kommunalsjefen er ingen gourmand, snarere tvert i mot. Her snakker vi om en kommunalt ansatt med forkjærlighet for semulepudding, kålstuing og klokkestrenger. Gamlisungdom på sitt beste! En ting skal han ha – han er raus når han dekker bord og han serverer godsaker. Det holder i bøtter og spann for meg en ettermiddag i august.

Museflette 1
Museflette 2

Museflettene heiv seg på syklene og syklet distansen på 3 hus. Fruen & jeg lot bilen stå, og spasserte.

go-kubben skal bli rørlegger  når han blir stor…

Vel fremme ble vi tatt i mot av Kubben i trusa som mekka på plast-gressklipperen i hagen. Kona planta blomster i et spann og Kommunalsjefen bar godsakene ut i hagen.

Kubben har øye for godsaker…
offentlig ansatte med respekt for seg selv serverer NSB-lefser
Det var utsolgt for hestesko-iskake, men denne dugde!

Godt anvendte timer under epletreet hos venner ble avsluttet med en spassertur i stille Falkumgater. En tur kun ødelagt av hyperventilering og hjerteklapp grunnet enorme mengder raske karbohydrater i kroppen. Sweet Falkum-living.

2 tanker om “Kommunalsjefens fristelser

  1. Hei!:-), Takk for sist!Har oppdaget din fantastiske blogg, og henter gjerne inspirasjon fra den.I morgen prøver vi wok`n din,og mere skal det bli. Svein har forresten begynt å koke, så ekteskapet går i riktig retning….Synes museflettene dine er fantastisk søte! .Har forresten vært på ny Italia-tur, bla greve i chianti. Anbefaler osteria de passignano http://www.osteriadipassignano.com/ , som er belønnet med en Michelin-stjerne! mvh ellen øverland

  2. Hei Ellen! Det var hyggelig å høre fra deg.ITALIA – det er et eventyr. Jeg har ikke vært der siden vi traff dere der nede, men jeg planlegger en matreise til Piemonte neste høst – skal ta med en gjeng ned å jakte på trøffel. Kanskje dere 3 skal joine oss?!Gleder meg til å sjekke ut restauranten du anbefaler. Først på nett og så forhåpentligvis "live" en gang…Hils kokken – og ha en fin høst i Trondheim!mvh Lars

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *