mandagsWOK

Jeg må le av hvor lett det er å slanke seg – dette skrev jeg i forrige uke. Jeg har sluttet å le. Etter feiringen av LEA og alt hva det innebar av mat har jeg tatt 2 skritt tilbake i møte med min fiende nummer 1om dagen – badevekten. Jeg hadde en klar følelse av at jeg ikke hatt rast ned i vekt i helgen, men… Det er bare å innse det – dette vil ta tid. Jeg er ikke på noen måte villig til ikke å nyte livet i helgene, og kalkulerer derfor med at jeg går ned i vekt på ukedagene og opp i helgene. «Min kamp» vil ta noe lenger tid, men den skal lykkes.

Nå er det mandag. Musefllette 1 har gjort unna sin første dag som 3.klassing. Museflette 2 er størst i barnehagen. Begge er glade og litt slitne. Fruen har stoppet opp hos ansiktsbehandlingsdamen og jeg prepper dagens middag. En improvisert sak – wok på mandag.

Jeg er ikke helt frelst på wok, men jeg vet det er lurt å spise. For i mitt kjøkken er wok ensbetydende med mengder grønnsaker som serveres uten for mye fett tilført.
I dag har jeg følgende råvarer i wok`n:

4-5 vårløk – kuttet i små ringer
1 rød chili – tatt ut frøene og finhakket
1/2 aubergin kuttet i staver
1 gulrot – skrelt og kuttet i tynne blad med ostehøvel
2 hvitløksfedd – finkuttet
1 rød paprika – kuttet i staver
1 avokado – kuttet i båter
1 neve cashewnøtter
3 kyllingfileter – kuttet i biter a 2 x 3 cm (ca…)
1 pose Black Bean Sauce
1 pakke nudler – «hole grain» varianten. De ser om ikke annet sunnere ut enn de andre variantene.

Varm en panne eller wok til maks temp. Ha i olje og gi kyllingbitene stekeskorpe. Ha så i alle grønnsakene bortsett fra avokadoen i wokpannen sammen med kyllingen. Hold høy temperatur. Rør om fortløpende i 2-3 minutter. Nå er det tid for å ha i sausen og 2-3 ss vann – rør om og la det frese på i 2-3 minutter. Ha avokadobitene i pannen sammen med nøttene, rør om og server.

Nudlene koker jeg og serverer ved siden av. Du vet, Fruen liker å kunne velge bort karbohydratene. Og siden jeg holder på med den baderomsvekten om dagen ønsker jeg også den muligheten. 

Museflettene er ikke wok-fans, men nudler, stekt kylling og litt akurk går ned på høykant.

 
Museflette 2 suger i seg nudlene…
Museflette 1 poserer…

89,3 vs 91,9 badevekta danser limbo med Lars…

1 tanke om “mandagsWOK

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *