Svigermors kjøkken

Det blir et vannvittig lydnivå når vi samles på kjøkkenet til Svigermor. 3 søstre som sees for sjeldent skal oppdateres og sjokkeres av hverandre.

man skal være kjapp for å få meldt noe i denne settingen

3 svogere som ler høyt og mye, mens de tyter i seg mat & kaker. 7 musefletter fra 2 til 16, med en lekesyk bestefar i helene som springer rundt og rundt mens de hyler så huset rister.

Familiens minste museflette

Og Svigermor dirigerer det hele med stø hånd – både mat, samtale, hårsveiser og kjolesømmer.

Her er Fruen kommet hjem til mor – plutselig er den handlekraftige fruen blitt en atal tenåring som lar seg betjene av mamma…

Det er i dette hjemmmet Fruen har blitt født inn, oppdratt og blitt til Fruen. Et herlig & litt utenom det vanlige-hjem!

Svigermor er ei utrolig dame, også på kjøkkenet. Hun lager fantastisk god mat. Spennende mat. Prøver stadig nye ting, samtidig som tradisjonsmaten hennes vil sette mang en bondekone i forlegenhet. Og kakene hennes er til å bli stum av. Man skulle tro at folket som lever i nærheten av et slik kjøkken ville risikere høyt kolesterol og for høy BMI bare på grunn av lukten, men slik er det ikke. Svigermor lager i hovedsak veldig sunn og næringsrik mat – hun er en low-carb-woman. Lite sukker, lite metta fett, mye grønnsaker, mye linser, bønner & nøtter. Pasta & poteter finner du kun på festdager. Aldri farse-mat. Mye urter & krydderier. Selv ribbemiddagen til svigermor ville fått Fedon til å ta en smak. Og det beste er at dette holder hun på (nesten) hele tiden – bortsett fra de gangene hun mener det trengs noen godsaker for å heve smak. Jeg er alltid like imponert over denne «staheten» på kjøkkenet. Jeg vil aldri klare å kopiere denne sunne og gode filosofien, men tar med meg ett & annet til mitt eget kjøkken. Fruen som har blitt fostret opp der bærer med seg denne positive staheten og viljen i nesten alt hun bedriver – særlig når det kommer til trening & kosthold. Jeg som har vokst opp i carb-land, med pizza , brød og det som værre (les; bedre) er, har godt av noen drypp av Svigermors matfilosofi.
I går kunne det komme alt fra 2 til 15 tilbords, det kom 13 – og da improviserte Svigermor frem hjemmebakte rundstykker, pålegg og kaker i en fei!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *