Det siste måltid…

Da er det ferie! Fantastiske medarbeidere og kollegaer gjør at jeg kan forlate sjefsstolen og la skuldrene falle til knehøyde. Fint å vite at det som kan gjøres av forberedelser er gjort. Flybilletter, hotellbookinger og pass er på plass. Det er til og med penger på kontoen – Antiparos here we come.
Guide til Antiparos

2 uker med museflettene, Fruen og meg selv. Tvunget til ro, bading, bøker, dårlig gresk vin, tzatziki og hverandre. I en hektisk hverdag er det mye logistikk. Livet på Antiparos er bare å leve sammen og nyte. Jeg gleder meg stort. Museflettene gleder seg så de rister. I morgen kl 0935 sitter vi ombord og satser på at Lufthansa tar oss trygt frem til drømmeferien.

Det greske kjøkkenet er ikke fantastisk, men det er enkelte ting jeg gleder meg til. Lammekjøtt, pølser fra den lokale slakteren, solmodne tomater, oliven, grillet fisk og tzatziki. Føl med her så skal jeg forsøke å dele opplevelsene. Det er jo ferie, men litt blogging på bassengkanten får jeg nok til.

Nå er det tid for «et siste måltid» på Falkum for en stund. Fruen ønsker seg et siste forsiktig måltid før vi rykker inn i feriemodus. Jeg kjenner på en ambivalens – 14 dager borte fra kjøkkenet mitt og gleden over 14 dager på restaurant. Benytter siste middagen til å lage noe jeg ikke skal spise på en stund. En enkel hverdagsrett. Friske grønnsaker og kylling i wrap.

Dette brukte jeg:
Wraps – lefser. jeg valgte dem med hvitløk og urter
5 vårløk, snittet i tynne sirkler
10 cherrytomater, delt i 2
2 hvitløksfedd, finhakket
5-6 Sjampinjong, kuttet i passe biter
div. salat
1 beger lett rømme
1/2 sitron – smak til
2 kyllingfilet – I store biter, stekt i grillpanne
1 neve hakkede urter – basilikum, koriander & kjørvel
Salt & sortpepper

Dette gjorde jeg:
Start med å lage rømmedressingen.
Ha rømmen i en passende bolle sammen med koriander og hvitløken. Smak til med pepper, salt og sitronsaft. En liten klype med sukker gjør dressingen godt. Sett den kaldt til den skal brukes.

Vask salaten og tørk den godt. Kutt grønnsakene og ha det sammen med salaten i en stor bolle. Ha på litt salt, pepper og olivenolje – bland dette.

Del kyllingen og stek den i en panne. Jeg bruker grillpanne.

Del sjampinjongen og stek i panne med olje, salt og pepper.

Varm wrap-lefsene i ovnen i et par minutter.

Legg salat, dressing og kylling i lefsene og pakk dem sammen. Del dem i 2 og server – Enkelt og godt!

Musefletene løper yre rundt i gatene og sier «god sommer» til museflette-venner. Fruen og jeg pakker sammen badebukser og solkrem. Huset er nyvasket og strøkent til venner som trenger husvære. Igrunn godt å vite at kokemonsteret skal bli holdt varmt mes jeg steker under solen i Kykladene.
Neste blog innlegg kommer fra syd. Vil du være med så heng på «Lars spiser, drikker & synser» de neste 14 dagene.

KAMERATRØBBELKAMERATRØBBEL – Bildebrikka kollapset og maten spist – slikt skjer!

Legg gjerne igjen en kommentar 😉

4 tanker om “Det siste måltid…

  1. God tur mann.Jeg var selv en 2 ukers tid på Antiparos sommeren for 4(?) år siden.Var svært trivelig.Moped var essensielt, farte øya rundt på jakt etter de beste stedene å bade. 🙂

  2. For en kjempekoselig blogg du har, jeg har nettopp oppdaget deg og leser med et stort smil om munnen om dine/deres opplevelser. Skriver minimalt om mat selv, men leser matblogger som min far leste hesteblad i oppveksten ,-) VElDIG glad i å lage mat. Ha en kjempefin ferie, følger deg videre.

  3. Hjertelig Espen, vi skal kose oss! Vår tredje tur innom Antiparos – deilig sted. Ekstra artig er det at "tv-kokken" i Hellas tar med seg lærlingene med seg til hotellet vårt og koker der på sommerne – det er en fin bonus!Jeg dikker bildene dine på "heia mat" – det er så smell i dem! God sommer til deg!Karna; Takk for hyggelig kommentar, og velkommen inn til meg og mitt. Skal sjekke ut bloggen din 😉 God sommer!

  4. Kult at du dikker bildene mine, det er stas.Kan jeg spørre hvilket hotell dere bor på? Dersom det skulle si meg noe.Fikk lyst til å dra tilbake nå jeg… :-)Kos dere videre…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *