Brokkolisuppe, nå også som bridge over troubled water…

I dag ble jeg grundig satt skjevt igang av Museflette 2. Hun var syk. Fra hun sto opp, til vi var fremme i garderoben på barnehagen satset jeg på helbredelse. Underet uteble. Jeg ringte Fruen og meddelte at i dag må en av oss være hjemme med sykt barn, og stotret inn at det måtte bli henne. Vell vitende om at dette passet kleint for oss begge.
For å toppe det hele av, glemte jeg å være hjemme til avtalt tid. Fruen kom for sent til sin ettermiddagsavtale med skjønnhetspleien og stemningen sto ikke akkrurat i taket. Museflettene forsvandt til naboen, mens Fruen og jeg hadde en stutt sms-kommunikasjon om middagsmaten. Min strategi nå var å legge meg flat og lage noe som hun mente passet inn i low-carb dietten hennes. Alt for å roe etterdønningene. Hun foreslo suppe. Jeg tenkte umiddelbart på potetsuppe med chorizo og hvitløksbrød, men slo det raskt fra meg. Fruen måtte blidgjøres. Har i det siste også merket meg at hun etterlyser mer grønnsaker. Jeg slo febrilsk opp i noen kokebøker å landet på brokkoli-suppe. Både suppe, grønnsak og low-carb i ett – går det ann? Hvitløksbrød passer jo også til brokkolisuppe, og man (les; hun) kan jo velge det bort! Så mitt bidrag til husfreden i dag ble altså følgende:

Ingedienser:
1 brokkoli
2 hvitløksfedd
4 dl melk
2 dl matfløte – jeg har jo Fruen til bords
6 dl kyllingbuljong
2 ss smør
litt sitronsaft
salt og sort pepper
2 egg
1 baguett
urtesmør

Slik gjorde jeg med suppa:
Kutt brokkolien i blomster, bruk stil og det hele. Ha den i en kjele sammen med hvitløken og kok det mørt i melk, fløte og buljong. Tar ca 5 minutter. Kjør det hele med stavmikseren. Om du vil kan du sile av suppen. Jeg liker at det er litt tekstur i suppa, så jeg lot det være. det er jo tross alt en hverdag. Smak til med salt, pepper, sitron og smør.

Til denne suppa passer det perfekt med posjert eller bløtkokt egg. Jeg ville bløtkokte eggene og delt dem i båter. Det endte ingen egg i suppa i dag – det var tomt i skapet! kjør på med egg du!

Slik gjorde jeg med baguetten:
Baguetten delte jeg på langs, smurte med urtesmør jeg hadde «left over» fra lammecarre`n. Satt dem inn i ovnen på 200 grader i 5 min – ferdig.
Her finner du oppskriften på urtesmøret

Fruen hadde kommet over et parti norske jordbær til 79 kroner kurven, rene røverkjøpet. Hun lot dem være og tok med seg de belgiske istedet – søtere var de også. Men om et par uker, når jordbæråkrene i Vestfold åpner portene, da blir det Norske bær.

Hjalp dette på bølgene i heimen? Tja…, men det smakte!
Brokkoli er forresten stappfull av antioksidanter – jeg foretrekker matvarer som hovedingrediens i min ansiktsbehandling.

1 tanke om “Brokkolisuppe, nå også som bridge over troubled water…

  1. God suppe, Lars – og teksturen i suppa var deilig. Tror den ville miste mye hvis man silte den. Tror jeg kommer til å øke brokkolimengden bittelitt neste gang, for å se om det gir en mer intens smak og et "grønnere" utseende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *