kjøttboller blir aldri feil…

Googler du «kjøttboller» får du 258,000 treff, på 0,23 sekund. Det sier noe om hvor pop det er med denne klassiske kjøttretten. Det finnes nesten like mange oppskrifter og variasjoner av kjøttboller som det finnes familier. Så hvorfor skulle du i det hele tatt vurdere å lese nok en oppskrift? Tja, kanskje fordi «mine» kjøttboller er uanstendig gode. Jeg har selv laget mange varianter over kjøttbolletemaet, og har et par favoritter. De jeg lager i dag er en hverdagsvariant som funker veldig bra. Det går fort og Fruen godtar dem selv på hverdager.

Tomatsausen:
Her bruker jeg nesten den samme oppskriften som til pizza. Eneste forskjellen er tomatene og ansjosen. dette trenger du:
1 boks med hermetiske, hele cherrytomater – disse selges på bl.a. Meny

2 fedd finhakket hvitløk
1-2 ss god olivenolje
1 ts sukker
1 ts tabasco – hot
smak til med salt og sort pepper
1 neve revet basilikum

Slik gjør du:
Ha olje, sukker og tabasco i en liten gryte. Det som skjer her at hvitløken får en «hot karamelisering» som gir sausen en ekstra spiss og sødme. Ha i tomatene og kok i 15 minutter. Smak til med salt & pepper. ha i en liten neve med frisk, revet basilikum

Dette trenger du til kjøttbollene.
500 g karbonadedeig
1 egg

1 liten rødløk
1 rød chillie
2 hvitløksfedd, finhakket
en neve frisk koriander, finhakket

en liten neve frisk oregano, finhakket

1 ss Worchestershire saus
1 ss HP-saus
1 neve grovhakket cashewnøtter
1 neve oliven, finhakket
pepper & salt

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene. Det er bare å hoppe i det – ta av ringene og gna med hendene.

Form kjøttbollene med en ss i hånden.
Stekes i middels varm panne. Gi dem en stekeskorpe på alle sider. Og la dem hvile seg til ferdigstekt i panna. Når man bruker så rent kjøtt som karbonadedeig liker jeg at kjøttbollene ikke stekes grå. de kan godt ha en rosa kjærne.

Spagetti:
Det er mandag, seriøst – det er ikke mulig for en småbarnsfar å lage sin egen spagetti i tiden mellom jobb, leksehjelp og kveldsaktiviteter. Derfor ferdig, fersk spagetti fra butikken.

1 pakke fersk spagetti
stor gryte med kokende, godt saltet vann.
Kok i 3-4 min, hell av vannet og ha litt god olivenolje på spagettien. Rør rundt og server sammen med kjøttboller, tomatsaus, parmesan – og SALAT til fruen –  ruccola, cherrytomater, balsamico og god olivenolje!

Dette er mitt forsøk på å gjennskape noen kjøttboller jeg spiste i Little-Italy, NYC – på en mandag. Smaker kanskje ikke like godt som minnet, men er en garantert suksess på en mandag i heimen…

4 tanker om “kjøttboller blir aldri feil…

  1. nydelig, selv om det kanskje var litt mer enn en hverdags rett for meg!..dette kunne jeg servert en "fredda" for å si det sånn!;D…på en seng av ruccola…tog du an!..

  2. Dette ser utrolig godt ut! Flott blogg du har, forresten! Mange fine matoppskrifter og flotte bilder!Trine 😉

  3. Hei Trine, og takk for hyggelig melding. Ekstra hyggelig når det kommer fra deg!Har nettopp oppdaget "blogglandia" og synes det er kjempe gøy. Følger din blogg med glede 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *