Eller vichyossise som det heter på «fint» er en fantastisk måte å få enkle, rimelige råvarer til å føles som den komplette luksus.
For det er lite hverdagslig over smaken av denne kremede suppen. Fløyelsmyk tekstur, rike smaker og med godt tilbehør gjør at den like gjerne kan være en av stjernene i en festmeny som en hverdagslig middag. Jeg valgte å servere suppen med litt smørstekt kantarell og sprøstekte baconterninger denne gangen, men du må gjerne bytte ut garnityret med for eksempel litt ørretrogn. Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
• 400 gram potet, helst melne. Jeg brukte mandelpotet
• 1 stor purreløk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 3 dl fløte
• 2 dl melk
• 3 dl kyllingkraft
• Sitron
• Frisk timian
• En neve kantarell
• Smør til steking
• 150 gram bacon i terninger
• Salt og sort pepper
Slik gjør vi det:
Start med å sautere purre og hvitløk i litt rapsolje eller smør I 3-4 minutter. Skrell og kutt potene i terninger og ha dem opp I gryta sammen med purren.
Hell på fløte, melk og kraft. Kok opp og la de småkoke til potene er helt møre. Dette tar ca 15 minutter.
Mens suppen koker steker du først baconet sprøtt og legger det til side.
Så steker du kantarellen i godt med smør og litt frisk timian.
Legg til side mens du avslutter suppen.
Når potene er helt møre kjører du suppen med en stavmikser til en glatt og fin suppe. Smak til med sitron, salt og pepper.
Øs opp suppen i varme tallerkener. Dryss over bacon og litt stekte kantareller. Avslutt med litt frisk timian og noen dråper sitron.
Håper du lar deg friste og koker noe godt til folka dine. Ha en strålende mathelg!
Den så farlig god ut, og skal definitivt testes.