Det var en høstdag med smell, ikke ulik i dag. Knallblå himmel, sola lyste sterkt, det blåste friskt så gulrødt løv virvrel rundt oss. Det var før Falkum, Musefletter, fast jobb og høye viker. Det var 13. september 1997. Stedet var Karl Johansvern Kirke. Det var dagen den vakre jenta ble Fruen. Selv gikk jeg fra å bare være Lars til også å ble Fruens mann. Det var en super dag og det ble starten på, til nå, 13 år som ektefolk. I dag er det tid for å feire at vi står ut med hverandre dag ut, og dag inn. Feire at vi fremdeles er glad i hverandre, på tross av våre håpløsheter. Feire at vi har klart å skaffe oss to fantastiske Musefletter. Feire at vi er der vi skal være. Mye har skjedd. Latter, krangling, samtaler, opplevelser – ja, alle dager skal feires i dag! Fruen er min, og jeg hennes…
Hadde det vært opp til (bare) meg så hadde vi spist 12 retter og drukket Champagne fra morgen til kveld i dag. Det er ikke bare meg…det er Fruen også. Og det er mandag – noe som betyr at vi holder oss til low-carb-reglene. Det er det som er så bra med Fruen, hun er hakket sterkere i viljen og mye mer standhaftig en meg. Derfor blir det Champagne og hummer – Hva offrer ikke en mann for å tekkes sin frue på en
mandag/bryllupsdag…
Champagnen ble sikret på Gardermoen på vei hjem fra Tyskland i går aften. Så snart Fruen returnerer fra dagens treningsøkt og museflettene er i seng starter feiringen!
Smør med aromater:
150 gram usaltet smør – temperert
2 fedd finhakket hvitløk
1 potte med fersk koriander eller estragon. Jeg gikk for koriander siden den «blomstret» på kjøkkenbenken.
1/2 finhakket rød chili
rør ingrediensene sammen og smak til med sitron, salt & pepper
Hummer:
Start med å sette ovnen din på full guffe – gjerne med varmluft.
Hummerne krabbet rundt i et akvarium på Meny SAGA frem til klokken 1500 i dag. Så badet damene i fiskedisken krabbatene 2 minutter i kokende vann, med døden til følge.
Nå ligger de her på benken min, delt i to. Paven er fjernet, Kjøttet fra klørne er befridd, hummerhalene er renset og nå er det hele klart for smør med aromater.
Klatt smøret på hummerkjøttet – bruk alt, det er bare så godt.
Legg hummerne på stekebrett og sett det i ovnen. Sett klokka på 5 minutter. Når det piper skrur du på grillelementet og følger med. Hos meg blir hummerkjøttet klart på ca 7-8 minutter. Hos deg? Det avhenger av komfyren…
Jeg serverer hummerne med hjemmelaget majones og brød.
Majonesen:
Pisk 3 eggeplommer sammen med 1 fedd finhakket hvitløk og solsikkeolje (ca 1 dl) til majonesen har passe konsistens. Blir majonesen for tykk kan du ha i litt vann. Smak til med saft fra en sitron og litt kajennepepper.
Brød:
Kut noen skiver av en fersk baguette og stek skivene i litt klaret smør. Gidder du ikke å styre så voldsomt kan smøre aromatsmøret på brødet og gi det 2-3 minutter i komfyren sammen med hummeren – sweet anyhow!
Drikke:
Så god champagne som du tar deg råd til!
Har du ikke bryllupsdag så er jeg sikker på at du kan komme på en unnskyldning til å ta det ut i dag du også. Finner du ingen grunn så spar det til DIN bryllupsdag. Er du ikke gift – da er det all grunn til å spise hummer hver mandag, etter at du er smidd i kjærlighetens lenker kommer dette måltiden kun en gang i året!!!!!
Gratulerer så mye!13 år er en bragd! (Jeg vet det, for vi følger etter om en måned, faktisk.):-)
Flott å se at noen kan feire godt.. i fjor glemte vi vår dag (ikke bare Jk altså..). Vi trodde den var to dager senere enn den faktisk er. I år skal vi følge deres glimrende eksempel og feire våre første 5 år!!Hilsen Heidi.
Gratulerer så mye, da var vi i bryllup ei uke senere som også var ei fin høsthelg. Stå på med jobb, sang, fletter, mat og frue ,-) Når det gjelder prosjektet ditt vil si, kjøp deg ny og nyyyyt høsten ,-)
Gratulerer! vi har bare kommet til 5, men med nesten lik bryllupsdag. Nikker godkjennende til Champagnen 🙂 Möet & Chandon er sjelden feil
Takker folkens!
Gratulerer! Vi har klart det i 25 år og tror vi klarer 25 år til også. Håper det samme for dere :o)
25 år, jeg bøyer meg i støvet! Satser på å kopiere din og husbondenes bragd Torill.