CRABCAKES …eller krabbekaker som det jo bør kalles på norsk. Grunnen til at jeg sier «crabcakes» er at dette minner meg så uendelig om San Fransisco og USA. Der er nemlig crabcakes et must på de fleste menyer. Selv har jeg laget mange varianter av krabbekaker. Denne her er en blanding av de oppskriftene og de forsøkene jeg har hatt med krabbekaker hjemme på mitt kjøkken. Er du så heldig å ha fått krabber i teina i år (eller kjøpt krabbe i fiskedisken) så er dette et perfekt alternativ til å spise den naturell. Oppskriften er til en forrett til 10 eller som hovedrett til 4. Server gjerne krabbekakene med en frisk salat. Dette trenger du:
• 3 fylte krabbeskjell
• 1 rød chili, finhakket
• 1 ss majones
• 1 egg
• 1 rause never med knust Ritz-kjeks
• 1 stor sjalottløk, finhakket
• 1 ss worshiresaus
• 2 ts paprikapulver
• 1 ts sennepspulver
• 1 neve bladpersille, finhakket
• En klype sallt
• Zest fra en sitron
• Saft fra ½ sitron
• Rapsolje til steking
• 1 raus neve knust Ritskjeks til panering
• 2 ss majones
• 2 ss lettrømme
• 1 neve grovhakket bladpersille
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Litt saft fra en sitron
Slik gjør du det:
Start med å blande sammen ingrediensene til dressingen og sett den kaldt frem til servering.
Rens så kokte krabber, med mindre du gjør som meg å kjøper krabbeskjell ferdig i butikken.
Ha krabbekjøttet i en stor bolle sammen med alle ingrediensene og bland det godt sammen med ei sleiv eller med hendene. Dette kan godt gjøres i god tid før krabbekakene skal serveres, men ikke stek kakene før rett før du har tenkt å servere dem. Du vil nemlig servere dem varme og helt ferske.
Når du har blandet sammen krabbefarsen og er klar for steking finner du frem et bakepapir. Lag boller i passende størrelser og plasser dem ut over papiret. Jeg fikk ca 10 krabbekaker ut av denne oppskriften. Når du har laget bollene strør du litt knust ritz-kjeks over bollene, men kun på den siden som vender opp. Farsen vil oppleves ganske fuktig, og det skal den være. Varm opp en teflonpanne med en god rapsolje og bruk en stekespade til å frakte dem forsiktig over i pannen. Kakene stekes med «kjeks-siden» ned, middels varme i ca 4-5 minutter. Strø over resten av den knuste kjelsen og snu kakene. Stek dem videre i ca 4 minutter. Server krabbekakene med sausen og nyt smaken av amerikansk sommer. Ha en strålende sommerdag!