Det er en glede å se at Mads i dag har funnet frem noen alkoholfrie vin-alternativ. For mange går mat & vin hånd i hånd, men det er mange som ikke ønsker å drikke alkohol og da er det gledelig å se at det er alkoholfrie varianter som er av høy kvalitet.
Jeg har valgt å lage en thai-inspirert lun salat. Og den vil matche godt til Ringi Gravenstein – gi den et forsøk! Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
- 500 gram svinefilet
- 2 gulrøtter
- 1 liten agurk
- 1 rød chili
- 1 rødløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 pose bønnespirer
- 1 pose sukkererter
- 4 ss soyasaus
- 3 ss sukker
- 2-3 ts fishsauce
- 1 raus neve grovhakket koriander
- 1 raus neve grovhakket mynte
- saften av 1 lime
Start med å snitte agurken på langs, skrap ut kjernen og snitt den i tynne skiver. Så tar du frem ostehøvelen og kutter tynne skiver av gulrot. Ha dette i en stor bolle. Bland så inn bønnespirer, sukkererter og urter. Avslutt med å ha over limesaften. Bland godt og sett til side.
Så frem med stekepannen. Ha i en klunk olje og få pannen varm. Kutt svinefileten i 1 cm tykke skiver og stek den i 2-3 minutter. Ha så i en skivet rødløk, finhakket hvitløk og finhakket chili. La det surre sammen med kjøttet et par minutter. Så har du over sukker, soyasaus og fishsauce. Rør rundt og la det stå å putre på middels varme til sausen har fått en sirupaktig konsistens.
Så er det å legge opp salaten på tallerkener. Fordel over svinekjøtt og løk, og hell litt av sausen over hver porsjon. Avslutt med å drysse over usaltede peanøtter og litt mynte – SPIS.
Dette er en skikkelig sunn, smakfull og HOT salat nå i august. Perfekt for kos og trange jeans!
I liiiiiiiike! Thai er favoritten. 🙂 Gleder meg til å prøve! God helg, Lars! Hilsen Astrid alias Bollefrua. 😉
Ps. Ikke bli overrasket om denne dukker opp på http://www.bollefrua.wordpress.com
Linker selvsagt i såfall! 😉
Vil bare takke for en fantastisk blogg! Kjæresten og jeg har spist dine retter mandag, tirsdag og i dag ble det hot thaisalat! Det blir ikke siste gang 🙂 Takk for inspirasjon til sunn, smakfull mat!
Blir jo så glad av slike kommentarer – TAKK! Håper dere fortsetter å følge meg og får mange gode matopplevelser! Lars 🙂