Hot Thai-salat

Det er en glede å se at Mads i dag har funnet frem noen alkoholfrie vin-alternativ. For mange går mat & vin hånd i hånd, men det er mange som ikke ønsker å drikke alkohol og da er det gledelig å se at det er alkoholfrie varianter som er av høy kvalitet.

Jeg har valgt å lage en thai-inspirert lun salat. Og den vil matche godt til Ringi Gravenstein – gi den et forsøk! Oppskriften er til 4.

 

Dette trenger du:

 • 500 gram svinefilet
 • 2 gulrøtter
 • 1 liten agurk
 • 1 rød chili
 • 1 rødløk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 pose bønnespirer
 • 1 pose sukkererter
 • 4 ss soyasaus
 • 3 ss sukker
 • 2-3 ts fishsauce
 • 1 raus neve grovhakket koriander
 • 1 raus neve grovhakket mynte
 • saften av 1 lime

 

Slik gjør du det:

Start med å snitte agurken på langs, skrap ut kjernen og snitt den i tynne skiver. Så tar du frem ostehøvelen og kutter tynne skiver av gulrot. Ha dette i en stor bolle. Bland så inn bønnespirer, sukkererter og urter. Avslutt med å ha over limesaften. Bland godt og sett til side.

Så frem med stekepannen. Ha i en klunk olje og få pannen varm. Kutt svinefileten i 1 cm tykke skiver og stek den i 2-3 minutter. Ha så i en skivet rødløk, finhakket hvitløk og finhakket chili. La det surre sammen med kjøttet et par minutter. Så har du over sukker, soyasaus og fishsauce. Rør rundt og la det stå å putre på middels varme til sausen har fått en sirupaktig konsistens.

Så er det å legge opp salaten på tallerkener. Fordel over svinekjøtt og løk, og hell litt av sausen over hver porsjon. Avslutt med å drysse over usaltede peanøtter og litt mynte – SPIS.

Dette er en skikkelig sunn, smakfull og HOT salat nå i august. Perfekt for kos og trange jeans!

4 tanker om “Hot Thai-salat

 1. Vil bare takke for en fantastisk blogg! Kjæresten og jeg har spist dine retter mandag, tirsdag og i dag ble det hot thaisalat! Det blir ikke siste gang 🙂 Takk for inspirasjon til sunn, smakfull mat!

  • Blir jo så glad av slike kommentarer – TAKK! Håper dere fortsetter å følge meg og får mange gode matopplevelser! Lars 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *