uvannet klippfisk |
Det som tar lengst tid med denne retten er å vanne ut klippfisken. Jeg startet en mandag formiddag og hadde fisken i gryta først på onsdag ettermiddag. Til denne retten har jeg brukt 600 gram klippfisk, noe som krever 3-4 liter vann per omgang utvanning. Skyll først av fisken og ha den i en ren bolle. Hell på vann og sett den i kjøla. Etter 8 timer bytter du vann første gang. Etter dette bytter du vann hver 24. time. Vanner du ut fisken i 3 døgn er du sikker. Jeg har lært et triks fra en venn i Lofoten. Det er litt merkelig, men det funker. Skjær en bit av fisken etter 2 døgn og bor tungen inn i fiskestykket. Da kjenner du hvordan det ligger an, og om resten av fisken trenger mer tid i vannbadet.
Dybvik er et godt alternativ om du ikke har en kompis i Kristiansund eller Lofoton |
Denne oppskriften er til 4 personer.
ferdig utvannet klippfisk av super kvalitet |
Så tar du 3 paprika (røde og gule) og legger dem under grillen i komfyren til skallet er brent. Har du en gasskomfyr som jeg, kan du ”svi dem av” på blusset. Når de har blitt skikkelig brent har du dem i en plastpose. Etter 10 minutter tar du dem ut, og da kan du fjerne skallet med fingrene. Fjern stilk og kjernene. Nå har du den søteste grønnsak i hånden. Kutt paprikaen i grove biter.
Så har du i ringer fra to store gule løk, 600 gram mandelpotet kuttet i skiver på ca 1,5 cm og 2 ss tomatpuré. La dette surre til løken har blitt blank.
Så har du i 100 gram hakkede soltørkede tomater, 2 bokser med gode hermetiske tomater, 2 finhakkede røde chili (la frøene være med om du vil ha den het som jeg), 2 laubærblad, paprikaene, en neve gode sorte oliven og fiskebitene.
Jeg hadde også noen tørkede piri-piri (mini-chili som er meget sterke) for å få opp heten ytterligere. Dette anbefales bokstavlig talt på det ”sterkeste” om du liker det HOT.
Sett gryta på bordet, og server den med ferskt brød og skikkelig smør. Nå skal alt ligge til rette for en fin stund med de folkene du har for hånden. Selv inviterte jeg noen single venner som trang både litt hete og omsorg – det funket som bare det!
Bacalao herlig. Godt kjent med det, kjøper fra Dybvik Ålsesund. Takk for fine tips igjen. Skal prøve med grillet paprika for det har vi ikke prøvd tidligere.Bente
Hei Bente!Fisken fra Dybvik er super. Jeg bruker den med stort hell. Artig at du lar deg inspirere! vh Lars
Dette ser super godt ut og skal definitivt prøves. Men hvor lenge koker/trekker du bacalaoen?Leset bloggen din fast og blir veldig inspirert :)Hilsen Lone
Bacalao skal småputre til potetene er møre, ikke verre enn det
Enig med deg Per M 😉
Dette har jeg aldri smak, men det så veldig godt ut =)Ta gjerne en titt på siden min om du vil: monicarobstad.com Har nylig kommet i gang, men ett sted må man begynne =)Ha en fin søndag =)