Det er like før pinse og mange skal drasse med seg vin på tur, ofte godsaker pakket inn i plast og papp. I grunn utrolig at så fine viner tåler så simpel innpakning. Jeg har valgt å lage en rett som vil passe godt til en Chablis – nærmere bestemt Desvignes Chablis 2010. Den har stram, tørr og syrlig smak som vil passe fint til den litt røffe grillsmaken, ikke overdøve fiskesmaken og den vil klare å skjære gjennom den fete sausen. Pass på å server vinen riktig temperert. Legg den i kjøleskapet to timer før servering og den vil matche perfekt.
Kveite, eller Hellefisk, Hellebarn – kjært barn har mange navn, er en forholdsvis dyr råvare som virkelig skal nytes. Det hvite, faste kjøttet er forholdsvis fett og fast, og passer meget godt til grillen.
Nå er det viktig at du følger med og er klar med en balongvisp. Pisk dette til en luftig masse uten varme, og deretter over et vannbad. Pisk til du har en kremaktig konsistens.
Tilsett gradvis biter av kaldt usaltet smør til du har brukt ca 100 gram. Avsltt med å piske inn en dl god olivenolje. Smak til sausen med saft fra en sitron, maldonsalt og nykvernet hvitpepper.
Hold sausen varm under lokk. NB – sausen må ikke stå på varmen nå, da vil den skille seg.
Vend inn 2 fedd hvitløk, finhakket, 1 ss sukker og en klype salt. Sukkeret er viktig her. Det tar mye av bitterheten bort fra spinaten og sørger for en fin sødme mot hvitløk og spinaten. La spinaten falle sammen, og VIPS så er du klar til å legge opp.
Håper at dette frister, og at du prøver deg på både Chablis!
Nam igjen :o) Skikkelig koselig reportasje, jeg fikk den ikke med meg, men så den på nett nå. Min datter på 6 eeeelsker laks, favorittmiddagen hennes er rosa fisk med poteter, gulrøtter og rømme. <3 Men hun liker fiskepinner også altså ;o) fnisPS Skikkelig fint kjøkken!
Må prøves. Hørtes kjempegodt ut.
Er det bevisst at du brukar ballongvisp og ikkje vanleg visp? Eller er det tilfeldig? Kva fordelar har den i tilfelle?
Det hørtes veldig godt ut. Skal absolutt prøves 😀