![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7191.jpg)
Denne uken har jeg vært å plukket mais på en åker i skien. Jeg hadde tenkt å lage en rett med fersk maiskolber, men etter press fra de yngre i husstanden ble det noe som ligner i form og som faktisk inneholder mais, i denne sammenhengen maismel.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7156.jpg)
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/image-768x1024.jpg)
Corn Dog er en klassisk amerikansk rett. Jeg har valgt å lage en variant av den koreanske street food måten å servere denne. Corn Dog er pølse på grillspyd delt med en røre som frityrstekes. Her har jeg brukt lammepølse i noen og Jarlsbergost i noen. Så er de dyppet i en tykk røre, vendt i panko (en asiatisk variant av brødrasp) og frityrstekt. Når de er ferdig stekt har jeg rullet dem i sukker. Det høres rart ut, men tro meg – du vil rulle dem i sukker. Som topping har jeg brukt søt sennep, ketchup og en hot chili-saus.
Retten er fet, trøstende og avhengighetsskapende. Min personlige favoritt er Jarlsberg-varianten. Når blir det feil med frityr og smelta ost liksom?!
Oppskriften er til 8 Corn Dogs.
Dette trenger du:
5 dl hvetemel
• 3 dl maismel
• 4 ss.sukker
• 3 ts bakepulver
• 1 ts salt
• 2 ss olje
• 4 dl melk
• 2 egg
• 4 gode pølser – jeg brukte lammepølse
• 4 stenger med ønsket ost – jeg brukte Jarlsberg
• Hvetemel til planering
• Panko (brødrasp) til planering
• Sukker til topping
• Frityrolje
• Søt sennep
• Ketchup
• Chili-saus
Slik gjør du det:
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7169.jpg)
Start med å blande alle de tørre ingrediensene til røren. Ha så i eggene, olje og melt. Rør det hele sammen til en tykk røre. Ha røren over i et høyt glass. Røren må være i en beholder som er høyere enn pølse/ostepinnene er lange.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7160.jpg)
Tre pølser og ostepinnene på hver sin grillspyd. Vend dem så i mel.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7173.jpg)
Før pølserspidd og ostespisende ned i røren og snurr dem rundt så røren fester seg godt.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7174.jpg)
Rull så spissene i Panko og friter dem i olje (ca 180 grader) i ca 5 minutter til de har fått en fin gyllen farge.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/891101f2-3102-4dd2-beb8-7bec4368a33e-576x1024.jpg)
Legg Corn Dogen over på et kjøkkenpapir slik at oljen renner av. Før serveringen ruller du dem i sukker.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/c4923c55-e49c-4874-a149-ab1c507846c6.jpg)
Server dem med søt sennep, ketchup og en HOT chili-saus.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/f1dbc672-7721-4e2a-a333-5e28ac1300e1-576x1024.jpg)
Håper du lager denne gøye retten til folka dine. Jeg kan garantere suksess hos de unge i husstanden.
![](http://larsspiser.no/wp-content/uploads/2020/08/img_7189-768x1024.jpg)
Dette må prøves. Kanskje med camembert også. Hvor lenge frityrstekte du de?
Bør funke med camembert også! Jeg frityrstekter dem i ca 5 minutt på 180grader