Norsk sommer-wrap

Vi er befinner oss midt indrefileten av norsk sommer. Det er juli, endelig ferie og lange late dager på brygger og fjellstier. Jeg har latt meg inspirere av de ferske sommer grønnsakene jeg fant i butikken og har laget en helnorsk wrap, perfekt for picknickurven enten du velger hav, skog eller fjell i sommer.

Ingrediensene er norske bringebær, reddik, rødbete, asparges, spinat, Rørosrømme, persille og den fantastiske norske osten Balsfjord. En hvit, fast geitost laget i lyngen, Troms. Det hele har jeg pakket inn i lefser laget på yoghurt naturell, mel og pakepulver. Skikkelig digg. Dobler du deigen på lefsene har du nok til å lage noen skikkelig gode dessert-lefser til bålkaffe’n.
Oppskriften er til 8 lefser.

Dette trenger du:

Lefsene
• 400 gram hvetemel
• 2 ts bakepulver
• 300 gram yoghurt
• 2 ts salt
• 2 ss olivenolje
Fyll
• Ferske bringebær
• 1 bunt asparges, snittet i tynne skiver
• 1 pakke spinat
• Revet ost, jeg brukte Balsfjord, hvit geitost
• 4 reddik, kuttet i tynne skiver
• 2 rødbeter, i terninger. Bakt i olivenolje med litt salt i ovnen
• 2 rødbeter, kuttet i tynne skiver og syltet i 100 gram sukker, 2 dl vann og 3 ss edikk
• Rørosrømme
• Liten neve finhakket persille

Slik gjør du det:

Start med å kutte og skjære alle ingrediensene som beskrevet over. Lag syltelaken og hell den over den skivede rødbeten. Sett kaldt. Dette kan gjerne gjøres dagen i forveien.


Ha den ternede rødbeten i et ildfastfat. Ha over litt salt og pepper og litt olivenolje. Bak dette i ovn til rødbeten er mør (200 grader i 15-20 minutt)

Så blander du alle ingrediensene til lefsene. Kjør det sammen til en fast deig. Del deigen i 8 like store boller.

Kjevle dem så tynne du klarer, bruk godt med mel. Stek dem så i tørr teflonpanneeller på takke. Pakk dem i et kjøkkenhåndkle etterhvert som de er stekt slik at de holder seg myke.

Bland sammen Rørosrømme med finhakket persille og smak til med litt salt og pepper.

Riv osten

Legg opp grønnsaker og tilbehør på fat eller i boller. Rop på folka dine og la hver og en lage sin egen wrap etter eget ønske.

Vil du ha med deg dette som en lunsj på båtturen så kan du lage dem på forhånd og pakke wrapsen i aluminiumsfolie.

Håper du lar deg friste av sommer-wrapen og benytter ferien til å skape gode øyeblikk rundt måltidene med flokken din. Ha en strålende julihelg!

1 tanke om “Norsk sommer-wrap

Legg igjen en kommentar til Melonie Richart Honey Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *