Mynte- og Limesorbet med kokosskum og ferske erter

Jeg har innrømmet det for lengst at jeg ikke er noen dessert-person. Jeg foretrekker det salte, men det er noen søte retter som virkelig får meg ut på glattisen. Som oftest er det desserter som inneholder is, friske grønne smaker eller lakris. I dag har jeg laget en grønn rett som først og fremst er en dessert, men den vil også passe veldig godt som en gane-renser i en større meny.

Her er det klassiske kombinasjoner med mynte, kokos og lime, men også litt grønne bittertoner i ertene fra sukkererter. Dette gjør at retten får en mer jordlig karakter. Da jeg serverte den her hjemme ble både kjæreste og musefletter helt yre. Dette er en rett som helt klart fungerer best om du har en ismaskin, men man kan også bruke fryseren og røre i sorbeten hvert 20.minutt til den har satt seg. Oppskriften er til 4 personer.

Dette trenger du:

• En raus neve sukkererter – befri ertene fra belgen

• 6-7 lime, 1,5 dl saft av lime til sorbeten og zest av skallet ved servering

• 4 dl mynteblader

• 3,5 dl vann

• 2,5 dl sukker

• 1 boks kokoskrem

• 3 ss melis

• 3 eggehviter

Slik gjør du det:

Start med sorbeten. Vask og tørk 4 dl mynteblader. Grovhakket mynteblader og ha dem i en stor bolle. Kok opp vann og sukker. Når det har kokt opp og sukkeret har løst seg opp har du sukkerlaken over myntebladene. La det stå å trekke som en te i 25-30 minutter.

Sil av myntebladene og ha i 1,5 dl limesaft. Sett kaldt til du skal lage sorbeten.

Hell blandingen i ismaskin og kjør den i ca 30-35 minutter. Lager du isen på forhånd så ta den ut av fryseren i god tid før den skal spises slik at du får en myk og fin konsistens

Mens sorbeten gjør seg i ismaskinen pisker du eggehvitene stive og pisker sammen kokoskrem og melis.

Vend forsiktig de stivpiskede eggehvitene inn i kokoskremen, litt etter litt. Du vil ha en kostistens som et fluffy skum. Sett kaldt til servering.

Rens sukkerertene og fin frem et zest-jern som du kan rive limeskallet med.

Legg opp 2 ss av kokosskummet på hver tallerken, ha på en raus kule sorbet, dryss over noen ferske erter og avslutt med litt finstrimlet mynteblad og lime-zest. Server umiddelbart!

Dette er en så frisk, grønn og sommerlig dessert at du vil forlenge feriefølelsen med minst en uke.

Håper du lar deg friste og hiver deg ut på glattisen (les: sorbet-sørpa)

Ha en strålende mathelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *