Cesarsalat

Klassisk cesarsalat er en sikker vinner nå som våren begynner og ta grep. Jeg har byttet ut baconet med en spansk, og litt hot chorizo siden Mads har valgt å reise til Spania i dag. Siden ungene er litt skeptisk til dressingen (les: de 3 ansjosfiletene i dressingen) har jeg valgt å ikke vende dressingen inn i salaten og serverer den ved siden av. På den måten kan alle velge den mengden av den skarpe dressingen de ønsker selv.

Dette er en «meaty» salat, som samtidig er så pass sunn at den ikke ødelegger bikinisesongen – og slikt er det jo noen som er opptatt av på denne tiden av året.

Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 500g kyllingfilet

• Salt og pepper

• Olje til steking

• 100 gram chorizo

• 1 hode romanosalat, vasket og tørket

• Spirer – jeg brukte solsikkespirer

Dressing:

• 2 eggeplommer

• 1 ss dijonsennep

• Saften fra ½ sitron

• 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket

• Salt og pepper

• 2-3 fileter av ansjos, finhakket

• 1,5-2 dl god rapsolje

• Rikelig med revet parmesan

• Cayennepepper

Krutonger

• 3-4 skiver tør loff

• Smør

• 2 hvitløksfedd

Slik gjør du det:

Salt og pepre kyllingen. Finn frem ei stekepanne, ha i en klunk oljesøl passer for steking (f.eks rapsolje) og stek kyllingfiletene på sterk varme i ca 3-4 minutter på hver sider. Ha så kyllingen inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 10 minutter. La kyllingen hvile på kjøkkenbenken i 10 minutter før du kutter den den i tynne skiver. Da setter kjøttsaften seg og du får en fin og saftig kylling. Rett før servering kutter du kyllingen i skiver.

Vask og tørk salaten.

Jeg valgte å bruke en rå chorizo. Da får du et bedre slutt resultat. Fjern skallet på pølsene og kutt dem I tynne skiver. Gi pølseskivene så en omgang i stekepannen til det er sprø på utsiden og fremdeles myke i kjernen. Hold lune frem til servering.

Kutt loffen i små firkanter og stek dem i godt smør sammen med 2-3 hele hvitløksfedd. Ha krutongene over på kjøkkenpapir og la dem renne av seg før du legger dem opp.

Mens kyllingen gjør seg i ovnen har du eggeplomme, sitronsaft, hvitløk og sennep til dressingen i en bolle. Bland det sammen med en visp. Så sper du dette med oljen. Hell I en tynn stråle olje mens du hele tiden pisker. Du ønsker nå å få en fin majones. Når du har hatt i ca 2 dl olje så blander du inn ansjos og parmesan. Smak til slutt dressingen til med salt, sort pepper og cayennepepper.

Dressingen holder seg et par dager i kjøleskapet.

Hvordan du velger å servere dette er opp til deg. Jeg har valgt å legge opp salat, pølse, kylling, krutonger, spirer og dressing på hver enkelt tallerken etter ønske fra folka mine. Men du må gjerne velge et stort fat og fordele herlighetene som du selv vil. Uansett hva du velger så håper jeg du blir inspirert til å lage en god salat. Ha en fin og matglad dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *