Grove vafler til kveldskosen

I dag kom den eldste musefletta hjem etter et besøk på Mølla i Skien, og med seg hadde hun en «goodybag» med et utvalg av mel. Hennes tippoldefar jobbet I sin tid på Mølla og det ble en fin anledning til å tegne litt på slektstreet. Med eget mel i posen så kom arbeidslysten og ønsket om noe digg til kveldsmat. Siden vi er midt I uken så ble forslag som boller, kanelsnurrer og banankake nedstemt av far I huset. Vi inngikk et kompromiss og endte opp med grove vafler laget på havregryn og sammalt hvete. Vi fant frem det vi hadde av pålegg mens musefletta fikset vaflene. Dette er virkelig et godt alternativ til den klassiske kveldsmaten, og det er jo rett og slett mer stas å spise ost og skinke når det serveres på rykende ferske vafler!

Oppskriften er til 8 vafler – og det holder lenge til 4 personer, for disse metter.

Dette trenger du:

• 2 dl sammalt hvete

• 2 dl havregryn

• 1,5 dl hvetemel

• 1 ts salt

• ½ ts bakepulver

• 3 egg

• 4,5 dl melk

• 50 gram smør + smør til steking

Slik gjør du det:

Start med å blande sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha så melk, egg og smeltet smør over I bollen. Visp det godt sammen og la røra svelle i 30 minutter før du starter vaffelpressa.

Så er det å tømme kjøleskapet for pålegg og rester. Her hjemme ble følgende kombinasjoner forsøkt ut.

• Vaffel med snøfrisk, røkt laks, kokt egg, dill og blandet salat.

• Vaffel med Jarlsberg og italiensk pepper-salami med litt frisk timian

• Vaffel med klassikeren ost og skink, med og uten smøre ost

• Vaffel med smør, brunost og bringebærsyltetøy

• Pluss noen mindre vellykkede kombinasjoner du skal få slippe å se for deg

Poenget er at her er det bare fantasien, og smaksløkene, som setter grensene. Det er en super rett og lage sammen med ungene. Innstillingen til vafler, også de som ikke er søte og laget på kun hvetemel, er nesten alltid på topp, og det er en fin måte å få tømt kjøleskapet for påleggsrester.

En stolt vaffel-baker og hennes stappmette famile gleder oss allerede til Frokosten i morgen – da skal vi nemlig steke resten av vaffelrøren!

Kanskje dette frister? Ønsker deg en deilig fredag og håper du fyrer opp vaffeljernet i helgen.

Å avslutte med smør, brunost og syltetøy er nesten obligatorisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *