I dag er det svin på menyen, og laget en klassisk wiener schnitzel. Jeg var i København for noen uker siden og der spiste jeg nettopp snitzel laget på svin (det skal jo i utgangspunktet være kalv) hos Thorsten Schmidt på Restaurant Barr, en av avleggerne etter kanskje verdens beste restaurant, Noma. Schnitzelen var så god at jeg bare måtte forsøke å gjenskape den hjemme. Det skulle vise seg å la seg gjøre. Med et stort stykke flatbiff, en saus på kapers, sjalottløk og smør og med erter, poteter, pepperrot og mascarpone som følge. Det er litt forberedelse til en slik rett, men etter en times tid kan du ønske velkommen til en østerisk herlighet. Oppskriften er til 4
Dette trenger du:
• 6-700 gram flatbiff av svin. Du kan bruke kalv eller kalkun også.
• 100 gram hvetemel
• 3 egg
• 150 gram brødrasp. Jeg brukte panko – jeg liker den ekstra sprø overflaten det gir schnitzelen.
• Salt
• 150 gram klaret smør
• 3 sjalottløk
• 3 ss store kapers
• 50 gram smør til sausen
• 1 boks mascarpone
• 1 pose frosne grønne erter
• 1 liten pepperrot
• 1 sitron
Slik gjør du det:
Start med kutte kjøttet i skiver på 1-1,5 cm. Finn så frem egnet redskap og bank kjøttskivene flate.
Ha mel, pankobrød og 3 egg vispet sammen I hver sin bolle.
Vend kjøttskivene i melet så de er helt dekket med et tynt lag. Dypp dem så i egget før du har dem over i fatet med brødrasp/panko. Sørg for at kjøttet er helt dekket. Legg så de klare schnitzelene på et fat.
Ha smøret i en kjele og smelt det på svak varme. Brøk en øse til å få det klarede smøret. De hvite melkestoffene skal ikke med.
Stek schnitzelene på middels varme I det klarede smøret til de har fått en fin farge. Snu dem og stek dem på samme måte. Hold varme til servering.
Finhakk sjalottløk og Sauter det I en liten gryte. Ha i kapers og en liten neve med grovhakket bladpersille. Hold varmt
Kok poteter og erter.
Så er det å servere schnitzelene med poteter, erter, mascarpone, litt revet pepperrot og løk- og kaperssausen.
Dette kan på ingen måte sammenlignes med de frosne schnitzelene du finner I butikken, og de er virkelig verdt arbeidet. Håper du lar deg friste og koker noe godt til folka dine!
du glemte ansjosen!
Nei, jeg valgte det bort 🙂