Hvite asparges med rømme og rognkjeksrogn

Jeg vet ikke hvordan du har det hjemme hos deg på 17.mai, men når jeg ser bilder av alle de fantastiske 17.mai frokostene som folk deler på Instagram og Facebook så blir jeg litt svimmel. For det er jo de samme folka som får til å legge ut bilder av seg selv i bunad mens barnetoget marsjerer forbi og som har grillselskap for vennegjengen etter borgertoget.

Hjemme på Gutterommet har vi som oftest nok med ei brødskive før vi stuper i bunaden og tørker søvnen ut av øynene i skolegården kl 0830. Derfor har jeg valgt å lage en usedvanlig enkel, men ikke desto mindre fantastisk god lunsjrett som kan nytes etter at barnetoget er avsluttet og du egentlig heller vil hvile beina enn å koke i timevis. Normalt sett så er det ingen ting som slår wienerpølse i brød sammen med slekta 17.mai, men denne retten kan kanskje være et alternativ til de voksne, før de hiver seg over restene i pølsegryta.

Dette er en asparges rett med hvit asparges. Den er inspirert av den klassiske tyske retten med hvit asparges servert med hollandaise og røkt skinke. Jeg har valgt å fornorske den og samtidig gjøre den enklere og litt mer eksklusiv. Hollaindaisen er byttet ut med rømme fra Røros og skinken er erstattet av rognkjeksrogn. Får du tak i russisk kaviar eller løyrom så bruk gjerne det! Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 12-16 hvite asparges

• 1 beger med god rømme. Jeg foretrekker den fantastiske rømmen fra Meieriet på Røros

• 4 rause ss med rognkjeksrogn

• Litt salt og sukker til vannet aspargesen skal koke i

• 1 ss godt smør

• gressløk

Slik gjør du det:

Start med å ha rømmen i en bolle sammen med rognkjeksrognen. Bland det godt sammen og sett kaldt til servering.

Så koker du opp vann i en stor kjele. Ha i 2 ss sukker, 2 ts salt og litt smør. Så skreller du aspargesen fra toppskuddet og helt ned. Når alle er skrelt kutter du av de 2-3 nederste cm av hver asparges. Ha de så i det kokende vannet i 6-7 minutter. Koketiden avhenger av tykkelsen på aspargesen. Disse hvite aspargesene er ofte ganske tykke og trenger litt mer koketid enn sin grønne fetter.

Finn frem store middagstallerkener og legg opp 3-4 asparges på hver. Øs opp raust med rømmesausen over aspargesen og topp det hele med litt frisk gressløk.

Håper du lar deg friste til å lage noe enkelt og godt. Uansett hva du ender opp med på bordet ønsker jeg deg en god 17.mai-feiring. Gratulerer med dagen!

2 tanker om “Hvite asparges med rømme og rognkjeksrogn

 1. I believe what you composed was very logical. However, what
  about this? what if you typed a catchier post title?
  I ain’t suggesting your information isn’t solid, however what if
  you added a post title that makes people want more? I mean Hvite asparges
  med rømme og rognkjeksrogn | lars spiser – oppskrifter & matglede is a little vanilla.
  You ought to glance at Yahoo’s home page and watch how they create news titles to
  get viewers interested. You might try adding a video or a picture or two to get people interested about what you’ve written. In my opinion, it could make your posts a little bit more interesting.

  fotbollskläder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *