Rotet Cesarsalat

Cesarsalat er en klassiker som du sikkert har spist både hjemme og ute på restaurant. Den klassiske varianten er laget ved å vende en deilig dressing inn i salaten, toppe den med parmesan og krutonger, og servere den med saftig kylling og bacon. Rett og slett en rett man ikke tuller med, men så roter jeg det til her med å stjele hovedtanken og tilføre rotgrønnsaker som gulrot, rødbete, pastinakk, persillerot og eple. Dette er råvarer som den norske bonden vil levere fantastiske eksemplarer av fremover, og som fortjener å bli brukt til mer enn å lage base til supper, puréer og som ovnsbakt tilbehør. Dette er grønnsaker som er veldige gode å spise rå og som jeg synes passer hveldig godt I en salat som her. Trikset er å kutte rotgrønnsakene i tynne skiver. Da blir salaten lettere å tygge, og dressingen får mer overflate å dekke. Oppskriften er til 4.

Dette trenger du:

• 500g kyllingfilet

• Salt og pepper

• Olje til steking

Dressing:

• 2 eggeplommer

• 1 ss dijonsennep

• 2 ss hvitvinseddik

• 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket

• Salt og pepper

• 2-3 fileter av ansjos, finhakket

• 1,5-2 dl god rapsolje

• Rikelig med revet parmesan

Salat:

• Romanosalat. Vasket, tørket og revet i store biter

• 2 gulrøtter, skrelt og kuttet i tynne skiver på langs

• 1 pastinakk, skrelt og kuttet i tynne skiver på langs

• 1 persillerot, skrelt og kuttet i tynne skiver på langs

• 1 stor rødbete, skrelt og kuttet i tynne skiver

• 1 syrlig eple, kuttet i små terninger

Slik gjør du det:

Start med å vaske og kutte grønnsakene som beskrevet over.

Etterhvert som du har dem klare så legg dem steke I boller med kaldt vann for at de skal holde seg sprø og ikke bli misfarget. Rett før du blander salaten så tørker du dem i en salatslynge.

Salt og pepre kyllingen. Finn frem ei stekepanne, ha i en klunk god olje og stek kyllingfiletene på sterk varme i et par minutter på begge sider.

Ha så kyllingen inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 10 minutter. La kyllingen hvile på kjøkkenbenken i minst 10 minutter før du kutter den. Du ønsker en saftig, men gjennomstekt filet. Rett før servering kutter du kyllingen i skiver.

Mens kyllingen gjør seg i ovnen har du eggeplomme, hvitvinseddik, hvitløk og sennep til dressingen i en bolle. Bland det sammen med en visp. Så sper du dette med oljen. Hell I en tynn stråle olje mens du hele tiden pisker. Du ønsker nå å få en fin majones. Når du har hatt i ca 2 dl olje så blander du inn ansjos og parmesan.

Smak til slutt dressingen til med salt, sort pepper og sitron.

Så finner du frem en stor salatbolle. Ha i all salaten og bland den. Ha så over dressingen og vend den inn i salaten – bruk hendene! Når dressingen dekker all salaten så fordeler du kyllingbitene og strør over litt ekstra revet parmesan. Jeg hadde også over noen krutonger over det hele til slutt.

Dette er mettende, deilig og sunn vår-mat. Lag den til venninnegjengen, fotballgutta eller til klassefesten. Dette er en salat som dekker mumse-behovet hos de fleste.

Ha en strålende dag med mengder av mat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *