The pink elephant

Ikke sjeldent blir jeg invitert til spisesteder for å sjekke ut maten der. Noen ganger takker jeg ja, de fleste ganger takker jeg nei. Siden jeg er av den gamle skolen og driver en klassisk matblogg hvor jeg faktisk lager mat, deler oppskrifter og forsøker å formidle gledene ved å lage i stand måltid for venner og familie, har det blitt slik at jeg kun skriver om restauranter jeg liker selv -enten jeg må ta den blodige regningen selv eller jeg er så heldig å ha blitt invitert. Da jeg fikk invitasjonen til The Pink Elephant måtte jeg Google. Navnet sa meg lite, og adressen – en av byens dyreste, er ikke nødvendigvis det samme som kvalitetsmat. Etter søket visste jeg at det dreide seg om en indisk restaurant som satset på fine dining- tilnærmelse, som ville løfte det indiske kjøkkenet litt ut av det rustikke familekjøkkenet. Jeg ble nysgjerrig og takket ja til invitasjonen. Og når jeg sitter her å skriver dette på kveldsflyet til Zürich skulle jeg ønske jeg kunne snudd for starteren alene.

Som den oppvakte leser nå forstår så er The Pink Elephant så bra at jeg gjerne vil videreformidle gleden over å få spise der.

Det indiske kjøkkenet er stort, og det er tradisjonsrikt. På The Pink Elephant har kjøkkensjef Frode Laupsa eklektisk hentet inn inspirasjon fra de forskjellige tradisjonene i sør, nord, øst og vest. Med dette som base kokes og presenteres rettene i en nesten nynordisk tradisjon. Særlig satt matnerden i meg stor pris på kunnskapsnivået til kelnerne og sommelier. Hver rett og drikkealternativ ble godt forklart. Tilberdningsmetode, rettenes opprinnelse og krydderbruk ble formidlet med innlevelse og kunnskap som gjorde at vi som gjester lyttet, mens duftene fra herlighetene som ble satt fremfor oss forførte.

En liten fotnote om kveldens sommelier – jeg tenkte at han her kjenner jeg, men det gjør jeg ikke. Allikevel var det noe kjent. Ikke før vi vandret gjennom Oslos vinterhager på vei til hotellet kom jeg på det. Vi hadde hatt gleden av å bli guidet gjennom kvelden av Robert Lie. Første gang jeg møtte han var da han var restaurant sjef på legendariske Bagatelle (Hellstrøms sagnomsuste stjerne-restaurant) og siden har jeg lest mang en artikkel fra hans hånd i Dagbladet. En av de mest vinnende sommelierer Norge har fostret. Vil du vite mer om The Pink Elephant, tankene bak konseptet og Robert Lie, så har min foodie-venn Anders Husa skrevet leseverdig om det HER!

Jeg skal ikke forsøke å gjengi rettene i detalj, men lar med bildene og enkle beskrivelser gjøre jobben. Og jobben er å gi deg en liten følelse av hva restauranten står for og få deg til å oppsøke denne perlen på Tjuvholmen.

Potet Baji og Gulrot Chips med mynteraita

Papadums med mynte og tamarin chutney

Potet- og kikertsuppe “garam masala”

Fritert softshell crab med fermentert gulrot og chilli-hollandaise

Beteburger med sort hvitlk

Butter chicken, raita, hvitløks-nan og ris

Sitronsorbet med hvit sjokolade, karamell og indisk grønn te

Vaniljeis med lakris og chilifudge

Det er en STOR rosa elefant I rommet – og folk burde snakke om den!

Dette blogginnlegget er skrevet etter at jeg ble invitert (les: ikke betalte for mat og drikke) og er å anse som reklame.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *