Søtpotetsuppe


Jeg er tilbake på jobb etter en deilig sommerferie med bryggeliv og sol denne uken, også var ikke bare hverdagen som kom, men jammen så kom det en smak av høst fra værgudene denne uken også. Blandingen av forsmak på høst, skrint matbudsjett etter ferie og trange skjorter gjorde at valget på oppskrift i MAT denne uken ble en rimelig og digg suppe. Den har litt hete i seg for å matche den sure vinden, kokos for å minne på lukten av sommerens solkrem, og sunne og rimelige grønnsaker. 


Hjemme i gata hos oss er alle ungene hjemme fra ferien og før jeg visste ordet av var kjøkkenet fullt av unger som delte sommerminner, lo og tømte suppekjelen. Rett og slett en perfekt forsmak på fine høstdager som skal komme. Oppskriften er til 4 voksen eller 1 voksen og 5 unger, som det ble rundt bordet vårt. 

Dette trenger du:

• 2 store søtpotet (ca 400 gram), skrelt og kuttet i terninger

• 3 gulrøtter (ca 200 gram), skrelt og kuttet i terninger som søtpotetene

• 3 hvitløksfedd, finhakket

• 3 ss finhakket eller revet fersk ingefær

• 1-2 ss rød chilipaste (avhengig av hvor sterk du vil ha suppen)

• 2 store sjalottløk, finhakket

• 1 boks kokosmelk

• 5-6 dl god kyllingkraft

• Frisk koriander

• Lime

• 3-4 kyllingfilet, strimlet i passende gaffelbiter

• 100 gram god chorizopølse i terninger

• Salt og pepper etter egen gane


Slik gjør du det:

Start med å rense, skrelle, rive og kutte alle ingrediensene som beskrevet over. Så finner du frem en stor gryte med lokk. 


Ha litt olje i gryta og stek sjalottløk, hvitløk og ingefær blank. Ha så i chilipaste og stek det videre på litt sterkere varme i 2-3 minutter. Dette gjør du for å svi av litt av den rå smaken på chilipaste’n. Så har du i gulrot- og søtpotetterningene. Hell på kokosmelk og kyllingkraft, rør godt og kok opp. Når det er god putring i gryta har du på lokk og senker varmen. La suppen koke til søtpotetene er møre – ca 20-25 minutter. Når grønnsakene er klare kjører du suppen med en stavmikser eller en blender. Smak til suppen med salt og sort pepper.


Mens suppen koker steker du først chorizo-terningene på medium varme før du har i strimlene med kyllingkjøtt. Stek dette sammen til kyllingen er gjennomstekt. Nå vil kyllingen få en deilig smak av spansk pølse og en gyllen farge. Hjemme hos oss valgte jeg å steke litt kylling uten schorizo også – ungene er ikke like glad i den sterke herligheten.


Så finner du frem varme, dype tallerkener. Legger opp kylling og chorizo i bollene og øser den varme suppen rundt. Ha noen dråper av fettet fra chorizo og litt limesaft over suppen – SPIS!

Jeg serverte suppen med ferskt brød og smør til jubel fra sultne kidz.


Håper du lager noe varmende og godt til folka du har tilgjengelig, familie eller ungene i gata!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *