lakris-pavlova


My funny Valentine – pavlova med en smak av lakris 
Chet Baker synger den aller finest. Låta som bare må nytes nå som valentinerdagen skal markeres. Kanskje du er hodestups forelsket. Kanskje har du en relasjon som har vart over år som må pleies. Kanskje er du sår og trist, og lengter etter å få oppleve den store kjærligheten? Uansett hvor du er i livet og uansett hvordan kjærligheten opptrer i ditt liv – sett ”my funny valentine” på repeat og nyt denne perfekt Valentines-kaken, Pavlova. Søt og lett som den russiske balletdanseren den har fått sitt navn fra. Med crunchy og seig marengs med et hint av lakris, rik og fyldig krem og søte bær. Dette er perfekt å overraske kjæresten eller deg selv med i helgen! 

Dette trenger du:

 •  6 store egg (eggehviter) 
 •  350 g sukker 
 •  1 ss maisenna 
 •  2 ts hvietvinseddik 
 •  2/3 l fløte 
 •  3 ss sukker 
 •  1 vaniljestang 
 •  1 ss lakrispulver – jeg bruker ”Raw Liquorice Powder” fra Johan Bülow 
 •  1 kurv jordbær 
 •  1 kurv bringebær 
 •  1 kurv blåbær 
 •  Litt frisk mynte 

Slik gjør du det:

Start med å forvarme ovnen til 180 grader. Kjør eggehviter sammen med 50 gram sukker til du får en myk marengs i en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Bland inn resten av sukkeret, lakrispulver og maisenna litt etter litt mens du øker hastigheten på kjøkkenmaskinen. Pisk sammen til du har en tykk og stiv marengs. Ha tilslutt i 2 ts hvitvinseddik og pisk det kjapt inn. 


Spre marengsen ut over i en liten langpanne eller i en kakeform, som du har dekket med bakepapir. 


Sett marengsen inn i ovnen og skru den samtidig ned til 150 grader. Glem den en times tid. Når alarmen går skrur du av ovnen, setter ovnsdøra på gløtt og lar den avkjøles sakte. Marengsen kan du gjerne lage dagen i forveien, men monteringen må du vente med til tidligst 30 minutter før den skal serveres – du vil nemlig ha en sprø skorpe på marengsen.  


Pisk fløten sammen med sukker og vanilje til du har en lett og fin krem – sett kaldt frem til montering.  


Ha pavlovaen over på et ønsket fat. Fordel kremen, pynt med friske bær etter eget ønske og topp til slutt kaken med noen friske mynteblader. 


Happy valentines day!  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *