Lakris-cookies med hvit sjokolade

Det nærmer seg jul. Derfor dette gavetipset. Det er jo et utall av gaver som lander under juletrærne som er relatert til mat og drikke. Selv blir jeg alltid mest glad for slike harde pakkene. Kokebøker, en god kniv, dekketøy, forkle, kjøkkenmaskiner og zestjern – bare fantasien setter grensen. Allikevel synes jeg det er de hjemmelagde gavene som er de koseligste å gi, og få. Derfor har jeg valgt å lage noen cookies som jeg selv elsker å gi til noen utvalgte venner nå i førjulstiden. En perfekt gave til den snille naboen, vertinnen eller en kollega du vil sette litt ekstra pris på.  
Jul er jo tradisjon, og tradisjonen sier «7 slag». Jeg digger tradisjoner til jul, og de fleste følges opp. Ribbe, pinnekjøtt, surkål og sosisser – alt skal med på bordet. Men når det gjelder de ”7 slag” så holder jeg heller en knapp på de  ”2 gode”, som faktisk blir spist. Hjemme hos meg er det disse lakris-cokkiesene og mandelflarn som vinner. 

Her får du en søt, salt og digg cookie. Den er seig i kjernen og sprø på overflaten, og comboen lakrids og hvit sjokolade er hysterisk god! Oppskriften er hentet fra Johan Bülows kokebok «lakrids i maden» 

Et tips – gang opp oppskriften med 3,4 – disse småkakene er dødelig gode! Oppskriften er til ca 20 cookies. 
Dette trenger du: 

• 150 gram romtemperert smør (ikke margarin)

• 250 gram rørsukker

• 75 gram brunt sukker

• 2 egg

• 1 ts maldonsalt

• 300 gram hvetemel

• 6 ts lakrispulver. Jeg bruker ”Fine Liquorice Powder” fra Johan Bülow

• 75 gram grovhakkede mandler

• 120 gram grovhakket hvor sjokolade


Slik gjør du det:

Start med å temperere smør, hakke mandler og sjokolade og måle opp riktige mengder av alle ingrediensene. Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk så sammen smør og sukker godt. Ha i egg og pisk det godt inn. Så sikter du i melet og har i alle de andre ingrediensene.

Finn så frem brett og dekk dem med bakepapir. Legg opp deigen med skje – det skal bli ca 20 cookies. Det lønner seg å legge ut deigen med godt mellomrom da kakene flyter noe ut (se på bildet) Stek kakene på 180 grader i 8-9 minutter. Avkjøl kakene på rist.Så finner du frem noen fine silkebånd eller grov hyssing og ”pakker inn” kakene som små spiselige gaver. Og du – det er lov å lage til seg selv også. For dette er så utrolig digg at du bare må smake!  


Bak, del og gled – God helg! 

3 tanker om “Lakris-cookies med hvit sjokolade

  1. O M G! De beste cookies jeg har smakt på lenge. Takk for at du delte denne oppskriften – anbefaler virkelig andre å prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *