Høstsalat & confitert andelår

Det er ikke det at jeg ikke liker salat, men det er veldig sjelden jeg kjører sulten hjem fra jobb og tenker at nå hadde det vært godt med salat. Jeg innrømmer glatt at min meny oftest er bestemt av comfortfood, mye smaker og nesten alltid rikelig med protein (les: fisk og kjøtt) Men i dag ville jeg lage en salat. På runden etter råvarer i butikken ble jeg nok en gang vippet av pinnen og salaten ble en ganske så fet variant med deilige smaker av høst. Rødbete, knutekål, poteter, chevré og andelår snek seg med i salaten – og resultatet ble en skikkelig digg høstrett med råvarer som er på sitt beste nå. Oppskriften er til forrett til 4 eller hovedrett til 2. Dette trenger du:

• 2 confiterte andelår

• 12 småpoteter, delt i to

• 3 rødbeter, delt i båter

• Frisk timian

• 1 knutekål, kuttet i tynne staver

• 100 gram chevré

• Andefett til ovnsbaking av potet og rødbete – bruk fettet som andelårene ligger i

• Blandet salat

• 1 rødløk, delt i to og kuttet i tynne halvmåner

Vinaigrette

• 1 ss grov sennep

• 1 dl god raps eller olivenolje

• 2 ts honning

• 2 ss hvitvinseddik

• Salt og sort pepper

Slik gjør du det: 

Start med å legge posen med andeconfit i varmt vann slik at fettet smelter. Hell av fettet og tørk av andelårene. Legg andelårene i et ildfast fat. Kutt så poteter og rødbeter som beskrevet over. Ha dem i et annet ildfast fat og ha over andefett, salt og sort pepper. Dryss over litt grovhakket timian og bland godt. Sett begge de ildfaste fatene i ovnen på 225 grader i Ca 20 minutter. Når grønnsakene er møre og andelårene crispy tar du dem ut og setter dem til side.

Mens varmen jobber vasker du salat, skreller og kutter knutekål og rødløk. Ha det i en stor bolle. Når poteter og rødbeter er lett avkjølt/lune blander du det i salaten. 


La vinaigrette ved å blande alle ingrediensene sammen med en visp. Smak til vinaigretten – du ønsker en dressing som har balanse mellom sødme, hete og syre. Vent med å blande vinaigretten inn i salaten til rett før servering. 

Så finner du frem tallerkener. Legg opp salaten og et andelår på hver tallerken. Dryss over litt chevré på hver tallerken. Topp salaten med litt ekstra vinaigrette. 

Lager du salaten som en forrett til 4 så plukker du låret rent for kjøtt og blander kjøttet inn i salaten.

Håper du lar deg friste og at du lager en høstsalat til noen du vil skjemme bort. Ha en god og matglad helg! 

1 tanke om “Høstsalat & confitert andelår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *