Roastbeef | salat

 Nå er det vår ute! Endelig kan man sitte i solveggen, kasta jakka når man raker plenen og nyte at sola varmer på kropper som har kommet seg gjennom vinterhalvåret. Det er derfor ikke tilfeldig at jeg har laget en rett i dag som har med seg elementer fra både den kalde vinteren og det lette som peker frem mot sommeren. At retten også er fin for alle som er opptatt av at fjordårets badebukse også skal passe i år, kommer godt med – det gjelder om ikke annet for undertegnede…

Jeg har laget roastbeef fra bunnen av selv hjemme på kjøkkenet, men det er klart det er lov å jukse og kjøpe det ferdig i butikken. Det du går glipp av da er tidens møreste roastbeef. Jeg brukte hel indrefilet av storfe og varmebehandlet den sous vide (vakumerte i vannbad). Jeg kommer derfor til å beskrive to måte å tilberede kjøttet på. Oppskriften er til mange – så langt det rekker! Dette trenger du:

• 1 hel indrefilet eller 1,5 kg ytrefilet

• Salt og pepper

• Frisk timian

• Smør

• Blandet salat etter eget ønske

• Chevre – jeg brukte chevre med ramsløk

• Rødløk, finsnittet

• Cherrytomater

• Pepperrot

Vinaigrett:

• 1 dl god olivenolje

• 1 ss dijonsennep

• 1 ts trøffelolje

• 2 ts honning

• Sitron

• Salt og pepper

Slik gjør du det:  Start med roastbeefen. Bruker du sous vide så vakumerer du kjøttet med litt frisk timian og 2-3 ss godt smør. 

  Har den i vannbad i 6 timer på 55 grader.   

  

   Ta kjøttet ut av posen og gni det inn med salt og pepper og stek det raskt på alle sider i varm panne sammen med smør, frisk timian og et par knuste fedd hvitløk. Legg tilside og la den avkjøle seg.

 
  Gjør du dette på ”gamlemåten” så steker du først kjøttet som beskrevet over før du legger kjøttet i ovnen på 170 grader. Bruk termometer og ta ut kjøttet når du har en kjernetemperatur på 55-56 grader. Avkjøl. 

 Så blander du sammen olivenolje, honning, sennep, trøffelolje, og smaker til med litt sitron, salt og pepper.  

 Legg opp salaten sammen med skiver av løk, tomater og chevre. Skjær gode skiver av roastbeef og legg det opp rundt salaten. Avslutt med å øse over litt vinaigrette og riv over pepperrot. 

Rop inn fjern og nær, for dette vil du dele!

2 tanker om “Roastbeef | salat

  1. Hei. planlegger å lage helstekt indrefilet av okse sous vide i helgen. Blir nok to fileter, av ca.1-1.5kg hver. Hva forselår du av temperatur og tid for å få de medium stekt? Googling viser alt fra 54-58 grader, og 1-6 timer, så lett å bli litt usikker. Takk for en super blogg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *