Restaurant Taller – Venezuelan in Copenhagen

   Restaurant Taller – jeg ante ikke hva som ventet meg. Det eneste jeg visste var at stedet hadde kokker med både Noma og ElBuli på cv’n, at det var et moderne kjøkken som tok utgangspunkt i det venezuelanske kjøkkenet og at Anders Husa hadde anbefalt meg stedet. Og når Anders anbefaler, da drar man dit. 
Vi ankom Taller kl 1300, lørdag formiddag, som dagens to første gjester. Litt stappet etter tidenes frokostbuffet på Nimb Hotell, men klare for nye smaker. Sommelier og servitør Cesar ønsket oss velkommen med tidenes smil og lurte på om vi ville ha to, fire eller syv retter. Siden målet med denne københavturen var å spise brukte vi ikke noe energi på å vurdere 4-retter, men ropte et rungende ja til full pakke. Og for en pakke det skulle vise seg å være. 

Før vi rakk å sluttføre samtalen om det stilrene, moderne rommet – messingbord uten duker, fotokunst og oppslagstavler med random art, et åpent kjøkken som gjør at du ser alt kokkene gjør, og store lysflater som slapp formiddagssolen inn – kom første rett på bordet. Det var en skive «Dragonfruit» som skulle rense munnen og klargjøre oss for det som skulle komme. 
   Neste munnfull var en frisk og sødmefylt «palmito & hamp»

  

Det kan være slitsomt å spise med en matblogger. Her tar følget mitt seg en cowboystrekk mens jeg fotograferer neste rett. Det var en fantastisk sammensetning av søtpotet, sprøtt andeskinn og ajipanca. Her var det fantastiske smaker av søtt, salt og syrlig, og konsistenser av kremet og sprøtt. Jeg døde litt av denne retten.  Så kom kamskjell på bordet. Det hadde fått følge av gresskar, kakao og chili – like godt som det var vakkert.
  

Neste rett som kom på bordet var kanskje dagens eneste opplevelse av pause. Løk, manoco, tomat og flak av paprika. Helt ok, men fikk ikke nipoe kick av denne retten.  Men så kom en klassisk julerett – Hallaca – fra Venezuela – som kokken forklarte oss ble spist helt til påske. I utgangspunktet ble den tilberedt i jordbål i store mengder. Her hadde de tatt med seg retten og forfinet den noe. Små glødende grillkull var lagt opp på serveringsdager så lukten av bål hang over bordet da spiste den. Det var en maisgrøt i bunnen av bladet, toppet med vårløk, capers og lardo. En helt utsøkt rett, og ikke minst skikkelig gøy å spise.

  

Frykten for at dette skulle bli et måltid fullt av mais ble gjort til skamme, men et sør-amerikask måltid helt uten mais ville jo vært helt merkelig. Og i neste rett med kyllingvinge, sopp og okra kom maisen til sin rett.  

Så var det tid for svin. Langtidsbehandlet svinenakke – sous vide – og så grillet nennsomt på Big green egg  – helt vilt mørt, saftig og digg. Svinet hadde følge av nepe og plantain.
  Så kom det en liten predessert – en sandwich med pinapple & cookie dough – sweet lord!
Første dessert var en frisk, syrlig og søt herlighet – papaya, coffee, yougurt & blackberries  

(null)før lunsjmenyens siste (ordentlige rett) landet på bordet –  guava, cocui & parlseyroot.

Karlos Ponte – kjøkkensjef og mastermind på kjøkkenet. Bor du i Trøndelag så følg med. Mannen har gjestespill på restaurant Credo nå i midten av februar (2016) 

  (null)Petit four – chili & chokolade ❤️🔥❤️

  Vi ble raskt invitert inn på kjøkkenet for å se og fotografere. 
  Ujålete, men lekkert i sin enkelhet.  The kitchen ready for action.

Sjekk ut Anders Husa’s anmeldelse av Restaurant Taller HER
 

Skal du oppleve moderne teknikker, nye smaker og et usedvanlig gjestfritt miljø – dra hit! 

1 tanke om “Restaurant Taller – Venezuelan in Copenhagen

  1. Tilbaketråkk: Restaurant Taller - andershusa

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *