Plommepai med rosmarin

  
Akkurat nå er plommene i hagene rundt der jeg bor modne. En fantastisk frukt som jeg registrer ofte ender sine dager i gressklippere i disse dager. Jeg fikk tillatelse av en nabo til å gå på plommeslang i hagen hennes denne uken. Det resulterte i at vi fikk en valgkake til valgvaken. Jeg spicet den litt opp med å bruke litt frisk rosmarin. Perfekt urt til plomme. Det er en enkel pai å lykkes med. Her hjemme var det den yngste musefletta som var primus motor som plommedeler og steinplukker. Koselig og digg pai i høstværet.   

Dette trenger du:  

• 60 gram mykt smør

• 2,5 dl hvetemel

• 1 dl melis

• 100 gram kesam
 

 

• 1 liter med plommer

• 2 ss frisk rosmarin, grovhakket

• 1 dl sukker

• 2 egg

• 2 dl fløte

• 2 ts Vaniljesukker

Vaniljeis  

Slik gjør du det: 

Start med å ha alle ingrediensene til paien i kjøkkenmaskinen. Kjør dem sammen på lav hastighet til du har en fast og fin deig. Sett deigen kaldt i 15-20 minutter. Så finner du frem to bakepapir og kjevler deigen til en runding ,som passer paiformen din, mellom disse. Jeg måtte bruke litt mel for at deigen ikke skulle klistre seg fast. Ta bort det ene bakepapiret og løft på plass deigen. Prikk deigen med en gaffel. Forstek så deigen i 10 minutter på 190 grader. Avkjøl.
 

   
Så deler du plommene i to og fjerner steinene. 

  

  

  Dekk så paideigen med plommene. Kjøttsiden ned. Fordel den hakkede rosmarinen over plommene. 

Pisk sammen egg, fløte, sukker og vaniljesukker, og hell det over plommene. (null)Stek så paien på 200 grader i Ca 45 min.du ønsker at den har satt seg før du tar den ut. Sjekk paien underveis.selv la jeg et bakepapir over for at den ikke skulle bli brent den siste halvtimen.  

 
Server plommepaien lun sammen med vaniljeis.  

Håper du lar deg friste og ber noen over på en deilig høstpai i regnværet. God mathelg! 

1 tanke om “Plommepai med rosmarin

  1. Tilbaketråkk: Noe godt til helgen fra Lars spiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *