Pannekakefredag

  Hjemme på gutterommet, hos museflettene og meg, har vi et opplyst enevelde når det kommer til kosthold og hva som står på menyen. Hadde det vært opp til barna ville vi levd kun på risgrøt, pizza og pannekaker. Det er ikke det at det er noe feil med slik mat, men det blir feil og usunt om kjappe karbohydrater blir basis i kostholdet. Vi vet så mye om hva som er et bra kosthold i 2015 at barna rett og slett ikke alltid kan få de de selv har lyst på hver dag. Heldigvis betyr ikke det at man ikke kan kose seg og nyte sund mat, eller skeie ut med barnas favoritter inn i mellom. Til dagens oppskrift så spurte jeg jentene om hva som ville vært dagens favoritt og svaret var et rungende ”PANNEKAKER”! Så da ble det pannekaker. Jeg lagde en dobbel røre slik at det ble nok til både frokost-pannekaker og pannekaker til ettermiddags kaffe’n. Oppskriften her er til Ca 10 amerikanske pannekaker.  

 Dette trenger du:
3 egg

2,5 dl helmelk

60 gram smør

2,5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss sukker

½ ts salt 

1 pakke bacon

Bær – jeg brukte blåbær til frokostpannekakene og rips, jordbær og blåbær til kaffe’n 

 • 1 neve valnøtter

Vaniljekesam

Lønnesirup 

 Slik gjør du det:
Start med å smelte smøret i en kaserolle. Ha i melken og pisk inn eggene.  

 Bland så sammen mel, salt, sukker og bakepulver i en bolle. Hell så væsken med en tynn stråle mens du pisker til du har en jevn og fin røre uten klumper. Sett så røren til side i min. 20 minutter så røren får svellet. Det er avgjørende for at pannekaker skal bli luftige når du steker dem. Mens røren får hvile kan du preppe tilbehøret – enten du har valgt å lage pannekakene til frokost eller kaffe.

Stek bacon sprøtt på middels varme i en stekepanne. Sett til side.
Rens bær 

Hakk noen valnøtter 

Finn frem lønnesirup eller vaniljekesam 

 Så steker du pannekakene på en takke eller i en teflonpanne. Ha litt over middels varme og bruk litt smør i pannen på første runde med pannekaker. Disse amerikanske pannekakene skal være Ca 15 cm i diameter = Ca  2 ss med røre. 
Hell på røren, la pannekakene få stekt seg slik at det kommer luftbobler. Snu pannekakene og stek dem kjapt på andre siden. Legg pannekakene over på rist mens du steker resten. 

      Selv serverte jeg pannekakene som tårn – et med frukt, nøtter og vaniljekesam til kaffegjestene, og et med lønnesirup, blåbær, valnøtter og bacon til frokost – som vist på bildene. Du kan gjøre det slik som du liker best. Her hjemme sto gleden i taket – kanskje den vil gjøre det hjemme hos deg også. Ha en strålende mathelg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *