NYKÅL ASS

 Nykålen er her!  

Da jeg kom inn på butikken i går  og så en pall med nykål gjorde hjertet salto og pulsen gikk i

taket. Fersk nykål, gjerne smørdampet som her, er et av de fineste vårtegna jeg kan tenke

meg. Den rene smaken, den klare grønnfargen og de fantastiske teksturene  – de myke ytre

bladene og den nesten knasende stilken. I denne oppskriften har jeg valgt å la kålen spille

hovedrollen sammen med helstekt svinefilet og en krem av creme fraish og

pepperrotsennep. Den neste søte kålen,  den litt skarpe kremen og det møre kjøttet –

perfekt mat på terrassen i helgen. Vil du grille kjøttet så kjør på – det er bare enda bedre!

Oppskriften er til 4.  

 

Dette trenger du:

  • 800 gram indrefilet svin
  • salt, pepper og smør til steking
  • 1 nykål, kuttet i  8 ”båter”
  • 2 dl vann, 4 ss smør – til damping
  • 1 beger creme fraish
  • 2-3 ss sennep, jeg brukte en pepperrotsennep
  • 4-5 reddik, kuttet i tynne skiver
  • 1 sitron
  • kokte nypoteter

 

Slik gjør du det:

Start med å trimme kjøttet, kutt grønnsakene og kok potetene.

Gni inn i kjøttet med salt og pepper og stek det ”rund baut” i smør i panne. Ha det så over i

et ildfast fat og stek det videre i ovn (190 grader) i 8 minutter. La kjøttet hvile i minimum 10

minutter før du skjærer kjøtte i ca 3 cm tykke biter.

 

Ha creme fraish og sennep i en liten gryte. Varm opp til kokepunktet. Smak til med salt,

pepper, sitronsaft og eventuelt mer sennep. Hold varm.

 

Finn frem varme tallerkener, legg opp kål, sennepskremen, kjøtt og pynt med tynne skiver av

reddik. Server med nypoteter – SPIS!  

Hva tror du – blir det nykål i helgen? Uansett, ha en deilig helg med smaker av vår!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *