Hender det at du bare MÅ ha noe. I dag var det en slik dag da jeg surret rundt i nærbutikken min – og det jeg måtte ha var rødkål. Nå som vi nærmer oss desember er denne deilige grønnsaken stadig oftere å se. Siden det fremdeles er en god stund til at man kan lage en klassisk ”rødkål” valgte jeg å lage en nudelrett med godsaken. I tillegg til nudler og rødkål endte jeg opp med confitert kylling, østerssopp og fennikel. Dette er en rett som passer fint til gullrekka eller til som en upretensiøs rett når et vennepar kommer over på lørdagskvelden. Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
- 2 confiterte kyllinglår (eller 3 kyllingbryst)
- 6 vårløk, kuttet i 2 cm biter
- 1 stor fennikel, kuttet i tynne skiver
- 1 rødkål, finsnittet
- 2 ss rødvinseddik
- 200 gram østersopp, revet i biter
- 1 ss fishsauce
- 1 pakke med eggnudler
- frisk koriander
- olje til steking
- salt og pepper
Start med å legg de confiterte kyllinglårene i en ildfast form, 180 grader i ca 20 minutter (eller kutt kyllingfilet i biter og stek dem) Riv kyllingkjøttet av beina. Legg til side.
Stek østerssoppen i en varm panne – bruk rapsolje eller smør. Kjør på med salt og pepper. Legg til side.
Ha så den strimlede rødkålen i en wok eller stekepanne med høye kanter. Lå kålen surre i rapsolje i 5-6 minutter. Ha i strimlet fennikel, vårløken og rødvinseddiken. La det hele få surre til kålen er myk. Så har du i litt og litt av fishsauce`n til du synes kålsruingen er passe salt og syrlig.
Kok nudlene som anvist på pakken. Bland sammen nudler, kålstuingen, østerssopen og kyllingen.
Finn frem varme dype tallerkener og fordel herligheten. Topp det hele litt finhakket frisk koriander og server!