Larsspiser Adams Matkasse

IMG_0150.JPGHar det hendt at du stresser hjem fra jobb en halvtime bak skjema, kjøpt en frossen pizza og foret familien med NULL næring, før du har hastet videre på dugnad for korpset, mens ungene trener fotball med cirka bare tull i magen? Slapp av – ALLE har gjort det. Som alenepappa til to musefletter er det ofte vi ender opp med enkle, kjappe løsninger på hektiske hverdager. Og jeg synes i grunn ikke det er noen krise at det skjer i blant. Det som ikke er bra, er om det er regelen og ikke unntaket. Noen ”overmennesker” klarer sikkert å planlegge alle middagene og handle inn til 7 middager hver fredag etter jobb – supert for dere, men jeg er redd det ikke gjelder for de fleste av oss.IMG_0147.JPG

Jeg vet at jeg, som matnerd og matblogger, ikke er gjennomsnittlig når det gjelder mat og matlagning. Jeg er en av de som elsker å gå rundt i matbutikken å tenke på alt det deilige jeg kan lage, råvarer i sesong og nye kombinasjoner som frister. Prisen for å ha en slik lidenskap synes på badevekt og kjennes på lommebok. Jeg innrømmer at jeg ofte ender opp med å lage en kjapp middag til museflettene og meg selv, mens jeg kokkelerer ut over på kveldene for meg selv og venner. Siden jeg har en slik hobby og lidenskap er jeg kanskje ikke helt i målgruppen for den nye mattrenden som raser over landet – å få levert råvarer og oppskrifter rett på døra.IMG_0149.JPG

Museflettene og jeg har fått lov til å være prøvekaniner i tre uker nå på ettersommeren. Vi har mottatt Adams Matkasse på døren to mandager. Her har vi fått råvarer og oppskrifter for 5 middager og en kasse frukt, hver uke.IMG_0974.JPG

Adams Matkasse har som forretningside å få folk til å lage sunn og næringsrik mat fra bunnen av uten at man skal stresse inn i butikker mellom jobb, lekser og fritidsaktiviteter. Det er flere aktører på dette markedet, og jeg vil tro at kvaliteten på råvarer og oppskrifter er forskjellig fra de forskjellige aktørene. Derfor blir dette innlegget spesifikt om Adams Matkasse når det gjelder råvarene og oppskriftene, mens konseptet kan overføres til mange av de andre aktørene på markedet, vil jeg tro.IMG_0962.JPG

Jeg var som sagt litt skeptisk – jeg liker jo å spise akkurat det jeg har lyst på , der og da. Jeg må også si at mye av matgleden for meg ligger i å handle inn og komponere oppskrifter når jeg vandrer rundt i butikken og ser råvarene, men etter å ha sjekket ut konseptet må jeg si at jeg positivt overrasket. Vi, museflettene og jeg, har nok aldri spist så komplette middager, alle dager i uken, som når vi har hatt Adams Matkasse.IMG_0972.JPG

Her er våre erfaringer.

Råvarer:

 • Råvarene er bra. Kjøtt fra norges beste slakter (Idsøe i Stavanger), fersk fisk og freshe grønnsaker i sesong.
 • Mye av grønnsakene var økologiske
 • Jeg var skeptisk til ”tilstanden” på råvarene etter å ha blitt fraktet i en kasse hit til Gutterommet, men de var kalde og friske.IMG_1622.JPG

Oppskriftene:

 • Oppskriftene er enkle – kanskje litt vel enkle noen ganger, men lette å ”pimpe” om du er litt over gjennomsnittet interessert i å koke.
 • Vi hadde familiekasse – og alle likte alt.
 • Rettene tar i 20-30 minutter å tilberedeIMG_1621.JPG

Museflettene:

 • Museflettene elsket at vi fikk en pakke på døren hver mandag og hjalp til med å betsemme rekkefølgen på middagene
 • Det er enkle oppskrifter hvor jentene var med å lage maten hver dag
 • Vi spiste mer forskjellig mat enn vi pleier, og alle rettene var næringsrike.
 • Alle spiste sammen hver dagIMG_1631.JPG

økonomi / tid:

 • Kjøleskapet er fylt på mandagen med alt du trenger for å koke
 • Du ender opp med å bruke alt uten å måtte kaste mat på slutten av uken. Hvem av oss har ikke en emmen smak i munnen av alt mat som kastes.
 • Du rekker å lage skikkelig og næringsrik mat fra bunnen av selv om du skal rekke dugnad og trening med ungene
 • Det kan virke dyrt, men sannheten er at jeg aldri har hatt så lavt matbudsjett som i ukene med Adams Matkasse. Hovedgrunnen er nok at jeg ikke må i butikken hver dag og slipper unna alle impulskjøpene. (ca 200 kroner per middag for en familie på 4)IMG_1629.JPG

NB! Dette innlegget er laget på forespørsel fra Adams Matkasse. Jeg har kostnadsfritt fått levering fra dem i tre uker mot å skrive ÆRLIG om våre erfaringer her på hjemme på Gutterommet. Jeg advarte Adams Matkasse om at jeg ville formidle hva jeg virkelig syntes – og det har jeg gjort.IMG_1626.JPG

JEG vil nok ikke fortsette med dette konseptet her hjemme på Gutterommet, men det er fordi jeg er en nerd og en som hele tiden skal blogge om egne og nye oppskrifter. For en ”vanlig” familie som er opptatt av gode smaker, næringsrik mat, miljøet og en oversiktlig og rimeligere matøkonomi vil jeg faktisk anbefale dette. Uansett hva du ender opp med – kok noe godt til de du er glad i!IMG_0143.JPG

 

1 tanke om “Larsspiser Adams Matkasse

 1. Dette var veldig nyttig Lars! Så glad du prøvde ut dette for meg – ble skikkelig nysgjerrig og må prøve….. ALT som kan forenkle hverdagene tas imot med glede! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *