Noen ganger skal det gå fort, men aldri så fort at det ikke smaker. Det er en regel hjemme hos museflettene og meg. Og da er det jo så genialt at smakfullt og godt på ingen måte alltid er avhengig av god tid. I dag har jeg laget en nudelsalat som dekker nettopp behovet for kjapt og godt. At det i tillegg er sunt og rimelig trekker jo ikke akkurat ned. Jeg har laget nudelsalaten med kylling i denne oppskriften, men den er minst like god med ferske reker, krabbekjøtt eller finstrimlet svinefilet. Går du for å bytte ut kyllingen med reker eller krabbe vil du finne meget god match hos Mads i dag! Oppskriften er til fire personer. Kanskje det er noe å koke hjemme hos deg i helgen?
Dette trenger du:
- 1 pakke eggnudler
- 400 gram kyllingfilet, finstrimlet
- 1 stor rødløk, kuttet i tynne ringer
- 6 reddik, kuttet i tynne skiver
- 1/2 agurk, del i to, ta ut kjernen og del i tynne båter
- 1 rød chili, finhakket
- 1 lime, saften og zest`n av denne
- 1/2 dl fiskesaus (se bildet)
- 1/2 ts sukker
- 1 ss finhakket ingefær
- frisk korianser, en raus neve finhakket koriander
Slik gjør du det:
Start med å koke opp lettsaltet vann. Kok nudlene i 3 minutter (eller det som står på pakken), hell av vannet og hold nudlene lune i gryta. Jeg hadde en klunk rapsolje i gryta så nudlene ikke klebret seg sammen.
Bland sammen fiskesaus, sukker, ingefær, limesaft og chili i en liten bolle.
Strimle kyllingfiletene (eller alternativt rens rekene) og stek kyllingen i rapsolje i en varm teflonpanne. Legg til side.
Kutt grønsakene i ønskede biter (se på ingredienslisten), bland dem sammen i en stor bolle. Ha så i den finhakkede korianderen sammen med dressingen og bland godt. Ha så i de stekte kyllingstrimlene. Så er det bare å sette salatbollen på bordet, rope på unger eller gjester og «DIGG IN». Håper du lar deg friste!
Heimealeinemat! Det blir bra 🙂
Det blir så bra – enjoy! 🙂
Her blir det lesing i påsken…tipper jeg finner masse godt til inspirasjon☺