Lun kyllingsalat med byggris og appelsin

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men selv lurer januarværet meg til å planlegge turer ut til favorittsvaberget i Bambleskjærgården om dagen. Klassisk vintermat som potetsuppe, varme kjøttgryter og spicy pastaretter er heller ikke helt innenfor tankebanen når man ser mosjonistene løper i shorts og t-skjorte langs veiene her i SkienDSC_9480. Retten er en salat med gode ingredienser, som metter og som skal serveres lun – ikke ulikt været! Ønsker du ike å bruke byggris, som er en type ris laget av byggryn kan du bytte den ut med vanlig ris eller f.eks pastaskruer. Oppskriften er til fire.DSC_9454

Dette trenger du:

  • 2 confiterte kylinglår (eller 2 kyllingbryst som du strimler og steker)
  • 3 appelsiner (saften fra to, zest fra en og appelsinbåter fra en)
  • 4-5 ss god olivenolje
  • 1 pakke baby-spinat, vasket og tørket
  • 1 stor rødløk, delt i to og kuttet i tynne ”ringer”
  • salt og pepper
  • 100 gram byggris (kokt som anvist på pakken)
  • 150 gram baconDSC_9451

Slik gjør du det:

Start med å lageappelsinvinaigretten. Bland sammen appelsinsaft, olivenolje og smak til med salt og pepper. Sett til side.DSC_9462

Vask og tørk spinaten. Kutt løk. Sprøstek bacon. Fjern skallet fra en appelsin med en skarp kniv og kutt ut fine båter. DSC_9453DSC_9476Grill ferdig confiterte kyllinglår i 10 minutter i ovnen – ca 200 grader med varmluft og grill element siste 5 minutter. Plukk brystene. Kok byggrisen som anvist på pakken og la den avkjøles litt.DSC_9468

Så er det bare å lage salaten – bland spinat, rødløk og byggris. Bland så inn appelsinvinaigretten. Ha salaten over i dype tallerkener (som på bildet) og ha på kylling, bacon og appelsinbåter – SPIS!DSC_9480

Håper dette kan være til inspirasjon og at du forsøker deg på en januar-salat!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *