Skalldyrsalat

DSC_7281Tenk at vi har fått en matfestival av nasjonalstørrelse i Telemark! Mersmak har vokst seg stor og samler titusener av matglade i alle aldre i helgen. Kanskje har du allerede vært innom byen å smakt deg gjennom både Telemark og verden når du leser dette. Om du ikke har tenkt deg en tur til Mersmak i løpet av helgen så tenkt om igjen – det er virkelig en folkefest  med smaker, lukter og opplevelser som beriI Mersmak`s ånd har jeg i dag laget en skalldyrsalat med reker og blåskjell fra Bamble og gitt dem følge av smaker fra Asia – chili, mango, koriander og avokado er herlig følge som gir MER SMAK. Har du tilgang på krabbe så bruk gjerne det i stedet for reker og blåskjell. Oppskriften er til 4.DSC_7264

Her kan du se en billedkavalkade fra en tidligere MERSMAK-helg!

Dette trenger du:

 • 200 gram pillede, ferske reker
 • 1 nett blåskjell
 • 2 modne avokado, skåret i terninger
 • 1 rød chile – fjern frø og finhakk
 • 2 små sjalottløk, finhakket
 • 1 moden mango – renset og skåret i terninger
 • 1 potte koriander
 • 8-10 cherrytomater eller andre gode småtomater – delt i 4
 • saften fra 1 lime
 • maldonsalt
 • god oliven- eller rapsolje
 • majones (jeg bruker Helmanns når jeg jukser og ikke lager den selv)
 • godt brødDSC_7256

Slik gjør du det:

Start med blåskjellene. Vask blåskjellene, fjern ”skjegg” og kast alle skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem. Varm en gryte med litt olje. Ha i skjellene og hell på litt eplejuice, tørr vitvin eller vann. La skjellene dampe til de åpner seg (ca 3-4 minutter) Hell av vannet og plukk maten ut av skjellene og la det bli temperert.DSC_7271

Bland sammen majones med noen litt limesaft og litt av kraften fra blåskjellene – sett kalt til servering.

Rens rekene.

Ha den finhakkede sjalottløken i en bolle sammen med 4 ss olje, saften fra ½ lime og smak til med maldonsalt. Ha så reker, blåskjell, avokado, mango, grovhakket koriander og tomatene i en stor bolle – bland det hele forsiktig sammen.DSC_7289

Så er det bare å legge opp salaten på tallerkener. Ha over litt av løk-vinaigretten og pynt med frisk koriander. Server med lime-majones og godt brød. Dette er en perfekt rett etter en dag på matfestival. Ha en strålende festivalhelg!DSCF0353FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM @larsspiser OG PÅ FACEBOOK!

 

3 tanker om “Skalldyrsalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *