STRØM mat&bar

DSC_4638Det er nå det skjer. Det er nå knoppene bryter frem. Modige hestehov trenger seg frem mellom brostein mens gradestokken veksler mellom minus og pluss 5.  I dag gikk jeg Converse-skodd ned til byen mellom glade syklende småfolk og yre forelskede par. Det er herlig å se at byen er i ferd med å våkne fra vinterdvalen. Målet for turen var nok en nyutsprunget knopp – STRØM mat&bar, en avlegger fra restaurant “Jacob & Gabriel”.DSC_4601

Kokkene Lars Ludvig Jacobsen og Thor Ingo Gabrielsen som har klart det umuliges kunst – å få frem en skikkelig god restaurant i Skien, har nå inntatt en av byens beste beliggenheter og startet et ujålet og kontinentalt spisested.

Menyen er oversiktlig og enkel, i ordets beste forstand. Enten du er ute etter en liten smak, noen munfuller eller en helaften med flere retter. Det er ikke gjort store endringer på interiøret fra “Bruket” (som stedet het tidligere), men det fremstår alikevel som nytt og fresht. Veggene er prydet med spennende fotokunst (som kan kjøpes om du har penger igjen etter at maten er betalt).DSC_4651

Hele stedet har en avslappet atmorsfære. Betjeningen er trivelig og uformell, ikke ulikt menyen. At man også kan se kokkene jobbe mens man selv nyter serveringen synes jeg som “matnerd” er ekstra gøy.

Selv spiste jeg her en tidlig ettermiddag midt i uken. Frykten for å spise alene ble raskt borte da venninnegjenger, par og foretningsforbindelser kom strømmende til lokalet. Jeg fikk en opplevelse av at jeg var i en storby.  Det var nesten så jeg matte klype meg i armen – skjer dette i Grenland?!DSC_4625

Så hva kan man forvente seg her? Snacks som kyllingklubber, chorizo, oster og bohlinos. Småretter som fisk- og skalldyrsuppe, pasta bolognese og vitello tonato-sandwitch. Hovedretter med fisk, kjøtt og burger, og en liten, men fin dessertmeny.DSC_4611

Selv spiste jeg “rekecoctail 2013” – en oppjustert versjon av en gammel slager til forrett. Her var det ferske håndplillede reker, frisk salat, tynne skiver av reddik, krutonger og en himmelsk dressing av majones, chili og pepperrot. En veldig god rett med fin ballanse og gode teksturer.DSC_4638

Til hovedrett valgte jeg pannestekt steinbitt, kål med curry og potet. Kjøttfull og perfekt varmebehandlet fisk, en søtlig og litt hot curry og nydelig tilberedt variasjoner av kål.DSC_4662

Desserten ble en sitron- og marengsterte. Herlig blanding av sukkersøtt og syrlig.

Selv ble jeg veldig glad og mett av besøket. Er du lei av å koke hjemme så kan dette stedet kanskje være et sted å besøke en av dagene? Det er rett og slett gøy at vi har fått et slikt sted i Skien og Grenland – lykke til!

“Strøm mat&bar” har åpent tirsdag til søndag og ligger i Nedre Hjellegate 11, Skien.

 Dette innlegget kommer også på trykk i Telemarksavisa (TA) fredag 19.04.13

2 tanker om “STRØM mat&bar

  1. Hei Lars
    Takk for bra resturant anbefaling. Kjørte MC tur fra Drammen, via Gaustadtoppen for å spise der idag. Vel verdt turen. Mvh Gudmund

    • Hei Gudmund! Så gøy at besøket og maten var bra 🙂 Ha en fin sommer videre ig kjør forsiktig! Mathilsen, Larsspiser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *