Kyllingbryst med maiskrem & ”urtesky”

DSC_3642Kylling er ikke kylling. Det er ikke det at de masseproduserte kyllingene fra Prior og andre storprodusenter er dårlige. Det er mer det at kyllingene fra småskalaprodusenter (som for eksempel Stange) er så utrolig mye bedre. Man skal ikke kimse av at dyrene har fått skikkelig næring, bedre plass og tid til å spise seg fete, det kjennes på smaken. Selv liker jeg også at mange av disse småskala produsentene lar oss forbrukere få skinnet med på kjøpet. Du synes kanskje det ser litt ulekkert ut når kyllingen ligger rå på kjøkkenbenken, men når du dytter inn smør og urter under skinnet og steker det ”crispy” vil du bli overbevist – det er herlig!DSC_3622

I dag har jeg laget en veldig simpel, men skikkelig god rett – stekt kyllingbryst, skysaus, en frisk salat og en krem av mais og creme fraish. Kanskje du lar deg inspirere?! Oppskriften er som vanlig til 4.

Dette trenger du:

 • 4 kyllingbryst med skinn
 • 4 maiskolber (gjerne ferdig kokt)
 • 1 beger creme fraish
 • 100 usaltet smør
 • litt urter (timian og salvie)
 • 1 fedd hvitløk
 • blandet salat
 • sitron, saften fra denne
 • god olivenolje
 • 1 ts dijonsennep
 • salt og pepper

Slik gjør du det:

Start med å lage urtesmøret (om du vil lage det selv). 100 gram usaltet smør, 1 finhakket fedd hvitløk, en raus neve urter (jeg brukte timian og salvie), litt sitronsaft, salt og pepper. Bland godt og rull inn i klingfilm – legg kaldt. Vil du jukse så finnes det en del gode ferdige kryddersmør i butikken.DSC_3625

Løsne skinnet på den enesiden på brystene og legg inn urtesmør. Gni så inn kyllingskinnet med salt og pepper. Stek brystet med skinnsiden ned til det er crispy. Snu og stek kyllingen på den andre siden i 2-3 minutter. Ha så kyllingbrystene inn i ovnen på 180 grader i 8-9 minutter. La dem så hvile i 7-8 minutter på benken. Det meste av smøret vil smelte og renne ut når du steker kyllingen, men samtidig vil det holde kjøttet saftig og sette mye smak. Sørg for at smøret fra pannen blir med kyllingen inn i ovnen (hell det over) Dette blir nemlig en herlig sjysaus.DSC_3616

Mens kyllingen er i ovnen og hviler etterpå fikser du maiskremen. Ta en skarp kniv og skjær kolbene ren for maiskorn.DSC_3619 Grovhakk maisen og ha det i en gryte. Ha i 1 ss usaltet smør og creme fraish – kok opp. Så kjører du dette til en krem/purè med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hold varmt.DSC_3636DSC_3629

Ta så så og bland sammen 4 ss god olivenolje, sennep, litt sitronsaft og salt og pepper. Bland godt. Vask salaten og tørk den. Ha salaten i en stor bolle og bland den med dressingen rett før servering.DSC_3642

Så er det bare å legge opp på varme tallerkener – Maiskrem, kylling og salat. Øs til slutt over litt av sjysausen – SPIS!

7 tanker om “Kyllingbryst med maiskrem & ”urtesky”

 1. Hei!
  Endelig en oppskrift som høres ut som er bra og ikke så kjedelig som alle de andre jeg fant på nettet til å lage kyllingbryst. Selvom dette innlegg er fra 2013 så skal den altså prøves nå av meg i 2017 🙂 På forhånd takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *