Blåskjellykke

DSC_3271Har du det slik at du bare MÅ ha noe spesielt noen ganger? Jeg er virkelig ”plaget” av fysing, og for en glede det da er å tilfredsstille fysingen. Her om dagen så var det blåskjell som festet seg i hjernebarken og da var det blåskjell som endte opp på kjøkkenet. Det fine med blåskjell er at det er en av de fineste ingrediensene vi har tilgang på fersk på vinteren, samtidig er det en av de rimeligste råvarene – hurra!DSC_3246

Blåskjell er fint å bruke til mye. Særlig bruker jeg blåskjellkraft som base i fiskesupper, men i dag har jeg laget en thai-inspirert blåskjellgryte med kokosmelk, chili, ingefær og lime. Sjekk den ut hjemme hos deg! Dette er en veldig enkel rett å lykkes med og jeg oppfordrer herved alle menn å koke dette og samtidig gjøre stas på damene i anledning kvinnedagen. Oppskriften er til 2 personer – som hovedrett eller til 4 som forrett.DSC_3254

Dette trenger du:

 • 1 nett blåskjell (1 kg)
 • 1 ss finhakket ingefær
 • 1 finhakket rød chili
 • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
 • 1 bunt vårløk i tynne skiver
 • Saften av ½ lime
 • 1 dl syrlig eplejuice eller tørr hvitvin – kan sløyfes
 • 1 ss fish-sauce
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 raus neve med grovhakket koriander
 • nøytral olje (raps/solsikke)DSC_3240

Slik gjør du det:

Start med å sautere hvitløk, vårløk, chili og ingefær i olje 2-3 minutter. Ha i vinen og la alkoholen koke ut. Sett så varmen i taket og ha i (rensede) blåskjell og kokosmelk – rør godt rundt. Ha på lokk og la blåskjellene koke i 2-3 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Ha på limejuice, fish-sauce, koriander og litt zest fra lime`n – SPIS!DSC_3266

HUSK: De blåskjellene som ikke lukker seg før koking skal kastes, mens de blåskjellene som ikke åpner seg etter koking skal kastes!

Håper du benytter kvinnedagen til å feire eller la deg feires, og at det blir noe godt i grytene hjemme hos deg. God helg!

7 tanker om “Blåskjellykke

  • Hei Anders!
   Makan, komme her med interessante artikler – gøy! Jeg vet virkelig ikke selv, annet enn at jeg alltid har hørt at skjell som ikke åpner seg er «gone bad» og ikke skal spises. Skal lese artikelen NÅ 🙂 mvh Larsspiser

 1. Skal lage blåskjell nå, og kom over denne bloggn, Kjempebra artikkel om skjell som ikke åpner seg. Fram med kniven- slutt å kast!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *