Krydderstekt laks

Det er ikke bare jeg som kjenner på trange jeans og krympa skjorter i februar. Etter utallige måltid overstrødd med fett, fløte, sukker og andre godsaker er det to valg. 1. Å fornye garderoben 2. Trene og spise sunt. DSC_2681Å fornye garderoben er uaktuelt for meg. Det blir enkelt og greit for dyrt. Derfor er bevegelse og sunn mat mitt førstevalg. Og det er nå gladnyheten kommer – det er nemlig ingen grunn til å spise kjedelig og smakløs mat. Snarere tert i mot. Det er nemlig enkelt å lage skikkelig smaksrik og god mat samtidig som klærne sakte med sikkert blir mer behagelig å ha på.

Mads har funnet frem en box-vin, Montrose Les Lezards Chardonnay 2011, som også vil passe til retten jeg har laget i dag, men vil du fort inn i de gamle jeansene så tar du deg et glass vann i dag! Oppskriften er til 4.DSC_2664

Dette trenger du:

  • 800 gram laks, gjerne salma, back loin.
  • 1/2 agurk
  • 3 stenger med stangselleri
  • 1 moden avokado
  • ½ honningmelon
  • 1 raus neve frisk koriander
  • 2-3 ss god olivenolje
  • salt & pepper
  • 1 ss sorte pepperkorn
  • 5 kardemommefrø
  • 1 ts korianderfrø
  • 2-3 stjerneanis
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 lime
  • 1 dl søt soyasauce, Ketjap Manis

Slik gjør du det:DSC_2668

Krydderlaks: Start med å la alle krydderiene få 1-2 minutter i en varm og tørr stekepanne. Når krydderene er ferdig ristet knuser du dem i en morter.DSC_2672

Del så fisken i serveringsbiter og rull dem i krydderblandingen slik at de er dekket på alle sider. Sett til side mens du fikser salat og dressing.DSC_2643

Salat: Del agurk i skiver, melon i terninger, snitt stangsellerien i skiver og del avokadoen i båter. Ha det i en stor bolle sammen med olivenolje, litt salt og pepper og frisk koriander. Bland det så forsiktig sammen med hendene eller ønsket redskap.DSC_2679

Dressing: Bland Ketjap Manis og saften fra en lime – ferdig!

Fisken stekes så i olje/smør i 30 sekunder på alle sider – den skal ha en rå kjerne. Del så bitene i to (se bildet) og legg opp på tallerkener sammen med salaten. Tilslutt har du litt av dressingen over salaten – SPIS og føl deg sunn!DSC_2690

Ha en strålende og matglad dag!

8 tanker om “Krydderstekt laks

  1. Hei Lars.
    Oppdaget bloggen din i dag, og må si at den er veldig inspirerende. Alltid fint med folk som er glad i å lage god mat, og ikke minst legger sin flid i å anrette på en fin måte.

    Nå må opptil flere av oppskriftene prøves fremover. Takk =)

    • Hei Raymond, og takk for vedig hyggelig kommentar! Bloggen er jo kun et vindu inn i min glade amatør-koke-verden, men blir glad for å høre at den inspirerer!

  2. Hei Lars
    Da blir det krydderstekt laks i dag sammen med de de råvarene jeg finner i kjøleskapet. Bruker denne og andre oppskrifter fra bloggen din som inspirasjon ganske ofte. Takk for en bra logg.
    Mvh Gudmund

  3. Bytt gjerne ut laks med tunfisk i litt tykke skiver som stekes på høy varme i ca 40 sekunder på hver side og rett på tallerken. Rett og slett nydelig sammen med resten i denne oppskriften fra Lars.

Legg igjen en kommentar til lars Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *