Det er ikke bare jeg som kjenner på trange jeans og krympa skjorter i februar. Etter utallige måltid overstrødd med fett, fløte, sukker og andre godsaker er det to valg. 1. Å fornye garderoben 2. Trene og spise sunt. Å fornye garderoben er uaktuelt for meg. Det blir enkelt og greit for dyrt. Derfor er bevegelse og sunn mat mitt førstevalg. Og det er nå gladnyheten kommer – det er nemlig ingen grunn til å spise kjedelig og smakløs mat. Snarere tert i mot. Det er nemlig enkelt å lage skikkelig smaksrik og god mat samtidig som klærne sakte med sikkert blir mer behagelig å ha på.
Mads har funnet frem en box-vin, Montrose Les Lezards Chardonnay 2011, som også vil passe til retten jeg har laget i dag, men vil du fort inn i de gamle jeansene så tar du deg et glass vann i dag! Oppskriften er til 4.
Dette trenger du:
- 800 gram laks, gjerne salma, back loin.
- 1/2 agurk
- 3 stenger med stangselleri
- 1 moden avokado
- ½ honningmelon
- 1 raus neve frisk koriander
- 2-3 ss god olivenolje
- salt & pepper
- 1 ss sorte pepperkorn
- 5 kardemommefrø
- 1 ts korianderfrø
- 2-3 stjerneanis
- 1 ts fennikelfrø
- 1 lime
- 1 dl søt soyasauce, Ketjap Manis
Krydderlaks: Start med å la alle krydderiene få 1-2 minutter i en varm og tørr stekepanne. Når krydderene er ferdig ristet knuser du dem i en morter.
Del så fisken i serveringsbiter og rull dem i krydderblandingen slik at de er dekket på alle sider. Sett til side mens du fikser salat og dressing.
Salat: Del agurk i skiver, melon i terninger, snitt stangsellerien i skiver og del avokadoen i båter. Ha det i en stor bolle sammen med olivenolje, litt salt og pepper og frisk koriander. Bland det så forsiktig sammen med hendene eller ønsket redskap.
Dressing: Bland Ketjap Manis og saften fra en lime – ferdig!
Fisken stekes så i olje/smør i 30 sekunder på alle sider – den skal ha en rå kjerne. Del så bitene i to (se bildet) og legg opp på tallerkener sammen med salaten. Tilslutt har du litt av dressingen over salaten – SPIS og føl deg sunn!
Ha en strålende og matglad dag!
Hei Lars.
Oppdaget bloggen din i dag, og må si at den er veldig inspirerende. Alltid fint med folk som er glad i å lage god mat, og ikke minst legger sin flid i å anrette på en fin måte.
Nå må opptil flere av oppskriftene prøves fremover. Takk =)
Hei Raymond, og takk for vedig hyggelig kommentar! Bloggen er jo kun et vindu inn i min glade amatør-koke-verden, men blir glad for å høre at den inspirerer!
testet. helt 100% magisk! takk.
SÅ gøy at du sjekket det ut! 🙂
Hei Lars
Da blir det krydderstekt laks i dag sammen med de de råvarene jeg finner i kjøleskapet. Bruker denne og andre oppskrifter fra bloggen din som inspirasjon ganske ofte. Takk for en bra logg.
Mvh Gudmund
Høres aldeles perfekt ut, Gudmund 🙂
Bytt gjerne ut laks med tunfisk i litt tykke skiver som stekes på høy varme i ca 40 sekunder på hver side og rett på tallerken. Rett og slett nydelig sammen med resten i denne oppskriften fra Lars.
høres herlig ut !