Torsk & chorizo

DSC_1682NÅ er det bare å nyte at fiskedisken er full av fersk torsk altså! Her har jeg laget en rett som er en merkelig blandig av HOT spansk pølse, torsk fra salt hav og underjordiske grønnsaker fra bygda – rett og slett det beste fra «alle kanter». Oppskriften er til 4.

DSC_1644

Dette trenger du:

 • 800 gram loin av torsk
 • 8 mandelpoteter
 • 4 gulrøtter
 • 4 persillerot
 • 2 gule løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 rød chili
 • en raus neve gode sorte oliven – jeg bruker alltid de med stein
 • frisk timian
 • 200 gram chorizo – jeg foretrekker «piccante», den er det litt mer «sting» i
 • salt og pepper

DSC_1654 Slik gjør du det:

Start med å kutt poteter, gulrot og persillerot i like store båter. Ha det i en ildfast form, ha på en god klunk god olivenolje, timian, salt & pepper. bland det godt og sett det i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter – sjekk mot slutten. Grønnsakene skal bli møre og få fin farge.

DSC_1658 DSC_1666 Mens rotgrønnsakene gjør seg selv i ovnen finsnitter du løk, hvitløk og chili. Kutt shorizo`n i terninger og svi dem av i en liten panne. Når pølsa har sluppet fett og smak har du i løken, hvitløk og chili. Smelt dette sammen med chorizo`n og ha i oliven mot slutten – hold varmt.

DSC_1667Til slutt stykke du fisken i 4 biter på 200 gram. Stek fisken i varm panne med 50/50 smør og olivenolje. Stek i 3-4 minutter på «skinnsiden» til du får en fin stekeflate, snu fisken og skru av varmen og la fisken steke seg ferdig på ettervarmen (2-3 minutter) til den flaker seg.
DSC_1682 DSC_1683
Så er det bare å legge det hele opp på varme tallerkener – grønnsaker, fisk og så tilslutt øser du over det fantastiske garnityret. Dette er er bare så godt – ohlala!

Til dette passer det med mye forskjellig i glasset. Selv foretrekker jeg (alltid) en fet, hvit burgunder, f.eks en Mersault med mineraler, smør og nøtter, men en god litt avkjølt barbera vil også matche veldig bra!

AHH – jeg elsker slik mat!

5 tanker om “Torsk & chorizo

 1. Oi!! Dette så veldig godt ut! Må testes ut – i trøndelag spiser vi alltid torsk med bacon til – så spølse smaker sikkert himmelsk til;) Fin blogg du med mange gode tips! Fin kveld til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *